Falcons blijven ongeslagen na comeback tegen de Cowboys

Jones

De Dallas Cowboys leken Tony Romo en Dez Bryant lange tijd niet te missen. De Cowboys namen onder leiding van Brandon Weeden een 28-14 voorsprong, maar in de tweede helft kwamen de Atlanta Falcons (3-0) keihard terug. De verdediging van Dallas kon Julio Jones niet afstoppen en Atlanta gaat met een 39-28 zege terug naar Atlanta.

De Cowboys (1-2) spelen zonder hun startende quarterback en beste receiver, maar de ploeg heeft nog wel een ander belangrijk wapen, de fantastische offensive line. Zij laten elke week weer zien dat het succes van DeMarco Murray vorig seizoen voor een groot gedeelte op hun conto geschreven kon worden. Het bewijs kwam in de wedstrijd tegen de Falcons opnieuw. In de eerste helft scoorden de Cowboys vier touchdowns, stuk voor stuk running plays.

Drie van de vier touchdowns kwamen van Joseph Randle, de belangrijkste vervanger van Murray.

Daar waar de eerste helft voor Randle was, was het de tweede helft vooral Julio Jones die opviel. De wide receiver van de Falcons ving in totaal twaalf ballen, wat zijn seizoen totaal op 32 brengt, een NFL-record voor de eerste drie wedstrijden van het seizoen.

First down
* De Pittsburgh Steelers (2-1) versloegen de St. Louis Rams (1-2) in een verdedigend duel met 12-6. De overwinning kwam echter met een prijs, want quarterback Ben Roethlisberger moest het veld verlaten met een op het oog zware knieblessure. Roethlisberger werd vervangen door Michael Vick, de backup van de Steelers.

De wedstrijd in St. Louis begon een half uur te laat. Niet vanwege het weer, maar de Rams hadden per ongeluk het veld in brand gezet tijdens de introductie van de spelers.

De Steelers konden in de wedstrijd tegen de Rams voor het eerst beschikken over Le’Veon Bell, die de eerste twee wedstrijden geschorst was. Aan atletisch vermogen heeft Bell niet ingeleverd, want hier lukte het hem bijna om over twee verdedigers van de Rams te springen.

Third and long
* Ook de Carolina Panthers (3-0) zijn nog steeds ongeslagen. Voor de derde keer op rij was het niet overtuigend wat de ploeg van Cam Newton liet zien, maar het was genoeg om de New Orleans Saints (0-3) te verslaan. Het werd 27-22 in het voordeel van Carolina.

De Saints moesten het doen zonder quarterback Drew Brees. Een blessure aan zijn schouder zorgde er voor dat hij voor het eerst in twintig jaar een wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan. Backup Luke McCown wist de Saints nog wel een 16-10 voorsprong te geven, maar mede door deze schitterende interceptie van Josh Norman wisten de Panthers toch ook hun derde wedstrijd van het seizoen te winnen.

Extra point
* De Minnesota Vikings (2-1) komen op stoom. Na de nederlaag in de eerste week tegen San Francisco won de ploeg onder leiding van een herboren Adrian Peterson met 31-14 van de San Diego Chargers (1-2). Peterson was goed voor twee touchdowns, waarvan deze met afstand de mooiste was.

Voor de Chargers hield quarterback Philip Rivers zijn streak in het vierde kwart in leven, maar of hij hier nu zo blij mee is.