Tom Brady

Brady gooit touchdown 400 in afstraffing Jaguars

Door

Tom Brady
Tom Brady is de vierde quarterback in de geschiedenis van de NFL die vierhonderd touchdowns heeft gegooid. De toekomstig Hall of Famer deed dit in een afstraffing van de Jacksonville Jaguars (1-2). De regerend kampioen had een halve bye-week tegen de ploeg uit Jacksonville, want de New England Patriots (3-0) gaven de Jaguars met 51-17 een flink pak slaag.

De Patriots zijn het seizoen uitermate scherp begonnen. Na een zomer vol verhalen over Deflategate lijkt de ploeg van Bill Belichick dit jaar gemotiveerder dan ooit. In de eerste twee wedstrijden tegen de Steelers en Bills kwamen de Patriots al niet in de problemen en de Jaguars hadden helemaal geen kans in Foxborough. Zelfs als Brady geschorst zou zijn geweest dan hadden de Patriots waarschijnlijk geen kind aan Jacksonville gehad.

Aangezien de wedstrijd geen seconde spannend was, bij rust was het al 20-3 voor de Patriots, draaide het in deze wedstrijd vooral om de verschillende record. Zo gooide Brady in het derde kwart zijn vierhonderdste touchdown pass. Ontvanger was Danny Amendola voor de score.

Brady staat nu in een illuster rijtje, want hij is pas de vierde quarterback die dit aantal touchdown passes weet te halen. Alleen Peyton Manning, Brett Favre en Dan Marino gingen hem voor.

Brady was niet de enige die geschiedenis schreef in deze wedstrijd. Kicker Stephen Gostkowski wist na de zes touchdowns alle extra punten te benutten. Hierdoor komt zijn streak van gemaakt extra punten op 425, een NFL-record.

First down
* Een van de belangrijkste uitdagers van de Patriots in de AFC wist zondag voor het eerst te winnen. De Indianapolis Colts (1-2) kwamen terug van een achterstand om de Tennessee Titans (1-2) met 35-33 te verslaan. De Titans hadden in de laatste seconden nog een kans om op gelijke hoogte te komen met de Colts, maar deze two point conversion vanaf de 1-yard lijn was goed voor 19 yards, maar wel de verkeerde kant op.

Er leek niets aan de hand voor de Colts. Na een pick-6 van Marcus Mariota nam de ploeg van quarterback Andrew Luck een 14-0 voorsprong.

Maar de rookie quarterback bewees over veerkracht te bezitten en leidde de ploeg naar 27-14 voorsprong. Mariota gooide in de tussentijd twee touchdowns, waarmee hij een NFL-record evenaarde, namelijk acht touchdown passes in zijn eerste drie NFL-wedstrijden. Genoeg voor de zege was het niet, daar zorgde Luck wel voor een late rally van de Titans kwam te kort voor de zege.

Third and long
* De Baltimore Ravens waren vorig seizoen een kwart verwijderd van een play-off zege op de Patriots, maar dit jaar lijkt het al bijna onmogelijk om het naseizoen te halen. De Ravens (0-3) verloren in de slotfase met 28-24 van de Cincinnati Bengals (3-0).

De Bengals kwamen al snel met 14-0 voor, maar Joe Flacco en de Ravens gaven niet op en kwamen zelfs op voorsprong in deze cruciale thuiswedstrijd, eerst door deze schitterende run van Steve Smith Sr.

Na een fumble van Dalton, die door de Ravens gelijk terug gelopen werd voor een touchdown, kwam Baltimore zelfs op voorsprong.

Maar aangezien de verdediging er zelfs met twee man niet in slaagde om A.J. Green te tackelen bij deze pass kwamen de Bengals weer op voorsprong.

Je zou zeggen dat de Ravens het gevaar van Green nu zouden kennen, maar nadat Flacco de Ravens opnieuw op voorsprong had gezet ging het weer mis. Deze pass van Andy Dalton was goed voor de laatste score van de wedstrijd en dus de zege.

* De Oakland Raiders kunnen ook buiten de Bay Area winnen. Voor het eerst sinds 17 november 2013 wonnen de Raiders (2-1) weer eens buitenshuis. Na elf uitnederlagen op rij wonnen werden de Cleveland Browns (1-2) met 27-20 verslagen.

Het was geen goede dag voor de familie McCown. Luke McCown verloor met de Saints van de Panthers en broer Josh wist zijn rentree in de basis niet met een overwinning op te luisteren.

De druk op McCown zal groot worden, zeker omdat Johnny Manziel vorige week wel voor een overwinning wist te zorgen. Cleveland kreeg zondag een late kans, maar een interceptie van Charles Woodson maakte een einde aan de wedstrijd.

Extra point
* De Houston Texans (1-2) hebben de eerste zege van het seizoen binnen. In de thuiswedstrijd tegen de Tampa Bay Buccaneers (1-2) bleef de ploeg van Ryan Mallett redelijk eenvoudig overeind. Kwon Alexander kwam met deze interceptie met de play-of-the-game, maar kon een 19-9 nederlaag niet voorkomen.

* De New York Jets (2-1) zijn weer met beide voeten op de grond gezet. Na de verrassende zege op de Indianapolis Colts waren de verwachtingen hoger voor de ploeg van Todd Bowles. Tegen de Philadelphia Eagles (1-2) waren de Jets weer ouderwets de Jets, met een 24-17 nederlaag als gevolg.

Eerst wist geen enkele Jet in de special team unit Darren Sproles te stoppen tijdens een punt return van 89 yards.

Niet veel later bleek dat Brandon Marshall iets te veel rugby had gekeken en probeerde hij na de receptie tijdens een tackle een medespeler te bereiken. Gevolg: Fumble, turnover, game over.

Foto: Twitter

1 Reactie
  1. Jetsfan 8 jaar ago

    Tja, de stelling of de Jets de Play Offs gaan halen zal deze week waarschijnlijk niet nog een keer geplaatst worden. Zoals hierboven al staat, “we” staan weer met beide benen op de grond. Ik baalde dat Fox de wedstrijd niet live bracht, maar achteraf ben ik er niet rauwig om. 24 punten in een helft tegen is nooit grappig voor een liefhebber van defensief vuurwerk. Al heeft die laatste flater van Marshall daar niks mee te maken natuurlijk. Gelukkig heb ik wel kunnen genieten van de Bengals. Jammer dat de defense van de Ravens geen schim meer is van de Ray Lewis periode. Wat was dat genieten destijds.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen