Sterke defensie bezorgt Broncos derde zege op rij

Screen Shot 2015-09-28 at 07.15.28

Na de elf vroege wedstrijden in de AFC en de NFC, stonden er nog vier andere wedstrijden op het programma in de NFL. Voordat het slotstuk van de avond tussen de Denver Broncos en de Detroit Lions, begon, namen de Seattle Seahawks het op tegen de Chicago Bears, speelde Buffalo tegen Miami en stonden de Arizona Cardinals en de San Francisco 49ers tegenover elkaar.

First Down

De derde editie van Sunday Night Football ging tussen de oppermachtige Broncos en de slecht gestartte Detroit Lions. Na afloop was daar niet veel aan veranderd, want na een vrij vlakke wedstrijd is Denver nog ongeslagen en wacht Detroit nog steeds op de eerste zege. De uitslag: 24-12.

De Lions en de Broncos bleven in het eerste kwart gelijk aan elkaar, zonder dat er veel spectaculairs gebeurde. Hoewel beide defensies elkaar redelijk in evenwicht hielden, sloeg de veelgeprezen defensie van de Denver Broncos. Matthew Stafford zag Golden Tate naar voren sprinten, maar vergat dat Bradley Roby daar ook bij liep. Roby viste de bal uit de lucht en zorgde voor de eerste van twee interceptions. Tate zelf dacht dat hij de bal wel had overigens.

De wedstrijd kwam los in het tweede kwart. Ronnie Hillman opende met een 1-yard run de score, waarna de Lions de drive erna via Joique Bell op gelijke hoogte probeerden te komen. De touchdown van Bell stond, maar de PAT werd geblokt door Aqib Talib. Cornerback Chris Harris raapte de bal op in de hoop zelf twee punten te kunnen scoren, maar dat mislukte.

Met nog een minuut te spelen in de eerste helft vond Manning zijn favoriete target Demaryius Thomas, die met een 45-yard touchdown de Broncos comfortabel de rust in liet gaan.

Na rust bleven de Lions gevaarlijk aandringen, zeker toen Demaryius Thomas wel een heel opmerkelijke fumble maakte. Quandre Diggs was er als de kippen bij om de bal terug te lopen, maar de touchdown werd afgekeurd. Het zorgde wel voor balbezit voor de Lions op de 29-yard lijn van de Broncos, wat uiteindelijk resulteerde in een touchdownpass van Matthew Stafford op Ameer Abdullah. Ook hier slaagden de Lions er niet in om extra punten op het bord te zetten.

Na de score van de Lions kwam de thuisploeg er eigenlijk niet meer aan te pas. Een fieldgoal van Brandon McManus zorgde voor extra lucht bij de Broncos. De wedstrijd werd definitief door Manning en Emmanuel Sanders in het slot gegooid, nadat de receiver deze bal van Darius Slay afpakte.

Het gaf Manning genoeg ruimte om een paar minuten voor tijd een touchdown pass te gooien naar tight end Owen Daniels, die daarmee voor de beslissende touchdown tekende.

Third-and-long

* De Seattle Seahawks hadden, zelfs zonder Marshawn Lynch, geen kind aan de volslagen machteloze Chicago Bears. Voldoende ruimte om dingen zoals dit uit te proberen:

De Seahawks scoorden in de eerste helft echter maar zes punten via kicker Steven Hauschka, maar als je daar tegenover zet dat de Chicago Bears moesten punten op al hun possessions, dan is er weinig aan de hand. Seattle liep verder uit dankzij een mooie kick-off return van rookie Tyler Lockett en een touchdown van Jimmy Graham. Hauschka maakte er uiteindelijk 26-0 van, waarmee de Bears voor het eerst sinds 2002 niet in een wedstrijd tot scoren kwamen.

* De Arizona Cardinals kenden geen genade met divisiegenoot San Francisco, waar Colin Kaepernick maar liefst vier intercepties gooide. Bij rust stond het al 31-7 voor de Cardinals mede dankzij pick sixes van Justin Bethel en Tyrann Mathieu en twee touchdown runs van Chris Johnson. De Cardinals wonnen uiteindelijk met 47-7.

* Een soortgelijk iets gebeurde in Miami, waar de Buffalo Bills de rust in gingen met een 27-0 voorsprong. De Dolphins hadden absoluut niks in te brengen tegen het geweld dat Rex Ryan op hen afstuurde en scoorden pas in het derde kwart. De Bills revancheerden zich voor de nederlaag van vorige week en vertrokken uit Miami met een 41-14 overwinning op zak.