Jaguars stunten met zege op Steelers in shootout

De Jacksonville Jaguars hebben voor een enorme verrassing gezorgd. In Pittsburgh was de ploeg van quarterback Blake Bortles te sterk voor de Steelers. De Jaguars waren ondanks een eerdere zege dit seizoen in Heinz Field de duidelijke underdog, maar in de wedstrijd was hier niets van te merken. In een ware shootout werd het 45-42 voor de bezoekers.

SACKSONVILLE

Vanaf kick-off waren het juist de bezoekers die het initiatief hadden. De ploeg van Doug Marrone deed dit in de haar zo kenmerkende stijl. De verdediging zorgde onder meer door een interceptie voor een kort veld, en aanvallend werd de running game ingezet.

Twee touchdowns van Leonard Fournette en een van T.J. Yeldon zorgden er voor Jacksonville aan het begin van het tweede kwart al een 21-0 voorsprong kende, voordat Pittsburgh door een touchdown van Antonio Brown eindelijk iets terug kon doen. De Jaguars leken hier niet van onder de indruk, en opnieuw was het Sacksonville die voor het antwoord zorgde.

De wedstrijd leek al voor rust beslist te zijn, maar dat was buiten Ben Roethlisberger gerekend. De quarterback van de Steelers weigerde op te geven en bracht zijn team in het derde kwart weer terug in de wedstrijd en bij het in gaan van het laatste kwart was de voorsprong van de bezoekers geslonken tot 28-21.

KLASSIEKER

In het vierde kwart werd het duel een echte klassieker, waarbij alle bekende verhalen ineens verdwenen. De verdediging van de Jaguars slaagde er niet meer in om de Steelers af te stoppen. Voor de wedstrijd werd nog gezegd dat Antonio Brown niet helemaal fit zou zijn, maar in de wedstrijd was daar niet van te merken.

Deze schitterende vangbal kwam op fourth down, en in totaal zouden de Steelers drie touchdowns scoren op fourth down. Het leek het momentum in het voordeel van de thuisploeg te laten keren, maar de vaak bekritiseerde Bortles stond op in het vierde kwart. Met twee goede drives, waarbij hij 5-6 was, leidde ‘good Blake’ zijn ploeg naar twee touchdowns. De Jags hielden zo voldoende marge.

De beslissing in het duel viel uiteindelijk nadat de Steelers met iets meer dan twee minuten op de klok er voor kozen om voor de onside kick te gaan. De Steelers konden de bal niet bemachtigen en de Jaguars waren direct in field goal range, waar ze na vier plays de stand op 45-35 konden brengen. De late touchdown van JuJu Smith-Schuster met een seconde te gaan was een passend einde voor deze shootout, maar verder niet meer dan voor de statistieken, want de Steelers kregen geen enkele kans meer om de nederlaag te voorkomen.

JAGS @ PATS

Door de verrassende zege mogen de Jaguars op het vliegtuig stappen naar Foxborough, waar ze volgende week uitkomen tegen de New England Patriots. Het is voor het eerst deze eeuw dat Jacksonville uitkomt in de AFC Championship Game en mag spelen voor een plek in de Super Bowl. Gezien de gemakkelijke zege van de Patriots gisteren op de Titans zal het echter opnieuw een zware opgave worden voor de Jaguars. Voor de Steelers eindigt het seizoen opnieuw voortijdig  en zou het zo maar mogelijk zijn dat Big Ben zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld.

Cover photo: Don Wright/Associated Press