Colts kiezen voor Chuck Pagano als nieuwe headcoach

Door

Een week nadat de Indianapolis Colts Jim Caldwell op straat hadden geschopt, stelden ze woensdagnacht Chuck Pagano aan als nieuwe eindverantwoordelijke.

Pagano (op de foto links naast Ravens headcoach John Harbaugh) komt over van de Baltimore Ravens, waar hij afgelopen seizoen als defensive coordinator onder contract stond. Bij de Colts zal de 51-jarige Pagano beginnen aan zijn eerste klus als headcoach. Voorheen was hij onder meer als coach actief bij de Oakland Raiders en de Cleveland Browns.

Afgelopen zondag zag hij zijn Ravens nog pijnlijk met 23-20 onderuit gaan in de AFC Championship Game tegen de New England Patriots. Kort daarna bereikte hij overeenstemming met de Colts.

,,Natuurlijk is het lastig om zo’n ploeg als de Ravens te moeten verlaten, maar ik vond niet dat ik deze kans had mogen laten lopen. Ik ben er klaar voor en kan niet wachten om te beginnen,” liet hij een verklaring weten.

In Indy wordt Pagano de opvolger van Caldwell, die na een 2-14 seizoen mocht vertrekken. De headcoach was niet de enige die mocht gaan. Van de twintig coaches die het seizoen begonnen zullen er nu al elf niet meer terugkeren onder de nieuwe headcoach.

Voor eigenaar Jim Irsay was het dramatisch verlopen seizoen een reden om goed huis te houden. Vice voorzitter Bill Polian en zijn zoon Chris Polian, die de functie van General Manager vervulde, mochten eveneens vertrekken. Ryan Grigson werd inmiddels al aangesteld als de nieuwe GM.

Pagano zelf leverde afgelopen seizoen wel goed werk af in Baltimore. Onder zijn leiding waren er slechts drie teams die minder punten en yards weggaven gedurende het hele seizoen.

Daarnaast werden safety Ed Reed, linebackers Ray Lewis en Terrell Suggs en Haloti Ngata uitgekozen voor de Pro Bowl.

De nieuwe headcoach begint in ieder geval met het uitkiezen van de number een draft als gevolge van het dramatisch verlopen seizoen. Daarnaast zal hij ook weer de beschikking krijgen over een fitte Peyton Manning, die het gehele vorige seizoen moest missen vanwege een nekoperatie.

Ook leuk om te lezen