NBA Recap (39): Gallinari, Nuggets blijven winnen

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 39.

Minnesota Timberwolves at Dallas Mavericks 105-90

Titelverdediger Dallas Mavericks ontvingen afgelopen woensdag hun kampioensringen. Daarna was het over met de festiviteiten. De Minnesota Timberwolves waren heer en meester in de tweede helft en boekten een knappe 105-90 overwinning. Kevin Love was goed voor 31 punten en 10 rebounds. Ricky Rubio noteerde 17 punten, 12 assists, 7 rebounds en 4 steals.

Atlanta Hawks at San Antonio Spurs 83-105

De San Antonio Spurs moesten het een keer niet hebben van sterspelers Tim Duncan en Tony Parker. Matt Bonner en DeJuan Blair scoorden beide 17 punten voor de Spurs in de 105-83 overwinning op de Atlanta Hawks. De Spurs verbeterden hun thuisrecord naar 10-1.

Toronto Raptors at Utah Jazz 111-106/2OT

Andre Bargnani en Linas Kleiza scoorden allebei 25 punten en de Toronto Raptors wonnen een spannende wedstrijd tegen de Utah Jazz, beslist over twee verlengingen. Toch was de sfeer na afloop in de kleedkamer van Toronto gelaten. Bargnani raakte opnieuw geblesseerd aan zijn kuit en hij vreest het ergste. “Ik denk dat ik er deze keer een tijd uit ben.”

Denver Nuggets at Sacramento Kings 122-93

Danilo Gallinari tekende afgelopen woensdag een nieuw contract bij de Denver Nuggets en betaalde dat uit door 21 van zijn 23 punten te scoren in de eerste helft tegen de Sacramento Kings. De Nuggets hadden geen enkele moeite met de Kings en verbeterden hun record naar 13-5 in de Western Conference. Ze staan knap op een tweede plaats achter de Oklahoma City Thunder.

Portland Trial Blazers at Golden State Warriors 93-101

Stephen Curry scoorde 32 punten en deelde 7 assists uit in de 101-93 overwinning op de Portland Trail Blazers. De Warriors gingen eens niet ten onder dankzij een collapse in het vierde kwart. De ploeg van coach Mark Jackson namen juist in de tweede helft afstand van de Trial Blazers.

LA Clippers at LA Lakers – Game of the Day!