NBA Playoffs Update #18 – Cavs winnen in overtime, Curry maakt rentree

De eerste stappen naar de NBA Finals zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

CAVALIERS WINNEN NA OVERTIME IN TORONTO

DE HEADLINES

De Cleveland Cavaliers hebben de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de playoffs met 113-112 gewonnen. De Cavs hadden overtime nodig om de overwinning veilig te stellen. De Raptors zullen zich na het verlies van afgelopen nacht nog wel even achter de oren krabben. De gehele wedstrijd stonden ze voor, met een maximum van 14 punten. Pas aan het eind van de vierde kwart maakten de Cavs gelijk.

Met nog een aantal seconden op de klok in het vierde kwart miste Fred VanVleet een driepunter, waarna het vechten was voor de rebound. De bal ging er een paar keer bijna in maar met nog 0.6 seconden op de klok wisten de Cavs de rebound te pakken die tot overtime leidde. In die verlenging wisten de Cavs één punt meer te scoren dan de Raptors om zo de eerste wedstrijd on the road  te winnen.

Aan het begin van het derde kwart stonden de Raptors nog vijf punten voor. Mede doordat het team uit Toronto slechts vijf van hun 24 schoten raakten in het vierde kwart, konden de Cavs terugkomen. De Raptors misten zelfs 11 schoten achter elkaar in het vierde kwart.

JAMES ONDANKS TRIPLE DOUBLE NIET TEVREDEN

LeBron James behaalde weer eens een triple double met 26 punten, 11 assists en 13 rebounds. Ondanks deze cijfers waren het vooral zijn teamgenoten die het verschil maakten. LeBron raakte bijvoorbeeld maar één van zijn acht driepuntspogingen.  Kyle Korver en J.R. Smith, beiden goed voor vijf driepunters, waren wat dat betreft op dreef. “Het was waarschijnlijk een van mijn slechtste wedstrijden van het seizoen, de schoten wilden maar niet vallen. Mijn teamgenoten waren ongelooflijk. Ze lieten het zien toen ik niet op mijn best was” aldus LeBron over zijn teamgenoten.

Bij de Raptors was Jonas Valanciunas tot aan het vierde kwart op dreef, met name door zijn 21 rebounds. Daarnaast scoorde de center 21 punten, waarvan 13 punten en acht rebounds in het derde kwart. In het vierde kwart  deelde ook hij in de malaise bij de Raptors, door slechts één van zijn zeven schoten te raken. DeMar DeRozan was met 22 punten de meeste scorende speler van de Raptors. Toch wisten de Cavs hem redelijk in bedwang te houden. Kevin Love had het als center defensief moeilijk, dus haalde coach Ty Lue Tristan Thompson van de bank. Naast zijn 14 punten en 12 rebounds was Thompson vooral defensief van grote waarde.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

De tweede wedstrijd van de tweede ronde tussen de Raptors en de Cavs zal donderdag -op vrijdagnacht gespeeld worden. De wedstrijd is in Nederland voor de opblijvers interessant, aangezien die om 0:00 uur Nederlandse tijd begint.

WARRIORS WINNEN BIJ RENTREE CURRY

De Golden State Warriors hebben ook de tweede wedstrijd tegen de New Orleans Pelicans winnend afgesloten. De wedstrijd stond voornamelijk in het teken van de rentree van Stephen Curry, die terugkeerde van een knieblessure. Curry liet meteen van zich spreken, door in 27 minuten speeltijd 28 punten te scoren. De point guard van de Warriors scoorde vijf van zijn tien driepuntspogingen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 121-116 overwinning voor het team uit Oakland, die daarmee de stand op 2-0 in de series zetten.

De Pelicans begonnen de wedstrijd sterk en wisten in het eerste kwart een voorsprong te nemen die opliep tot maximaal negen punten. Tot halverwege het vierde kwart bleef het spannend. Een mindere periode van de Pelicans leidde een voorsprong in van de Warriors, die op zijn grootst 13 punten werd. Daarmee was de wedstrijd beslist. In de laatste twee minuten wisten de Pelicans nog wel dichterbij te komen, maar de overwinning van de Warriors kwam niet meer in gevaar.

Anthony Davis was aan de kant van de Pelicans weer de meest bepalende speler. Hij scoorde 25 punten en pakte 15 rebounds. Daarnaast wist hij 3 schoten te blokkeren, waaronder twee van Curry. Aan de kant van de Warriors waren Kevin Durant en Draymond Green de belangrijke mannen. Durant scoorde 29 punten, Green scoorde 20 punten, gaf 12 assists en kwam met negen rebounds één rebound te kort voor een triple double. Klay Thompson raakte slechts twee van zijn 11 driepuntspogingen en had daarmee een mindere wedstrijd.

UP NEXT

De volgende twee wedstrijden tussen de Warriors en de Pelicans gaan gespeeld worden in New Orleans. In de nacht van vrijdag op zaterdag om 02:00 Nederlandse tijd kunnen de Warriors de stand op 3-0 zetten. De Pelicans zullen in eigen huis alles in de strijd gooien om dit te voorkomen, aangezien terugkeren van 3-0 in de NBA Playoffs een zeldzaamheid is.

Coverfoto: Archief