Stanley Cup Update #22: flying Winnipeg Jets, heldenrol Ovi

Door


De tweede ronde van de play-offs is onderweg. Acht teams maken nog kans op de Stanley Cup en in onze dagelijkse update houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Vandaag aandacht voor de Winnipeg Jets en de Washington Capitals.DE HEADLINES

De 3-2 van Sidney Crosby in de slotfase van de tweede periode had zomaar een mentale dreun voor de Washington Capitals kunnen zijn. De Caps rechtten hun rug in de derde periode. Met z’n eerste goal in deze play-offs trok Matt Niskanen de stand gelijk. De twee teams kwamen gezamenlijk tot 44 schoten op goal. Deze zijn gelijk verdeeld over de twee rivalen uit de Metropolitan Division. Iedereen had zich al verzoend met het spelen van een verlenging, maar Alex Ovechkin dacht daar heel anders over. Met nog 67 seconden op de klok tikte hij de puck achter Penguins-goalie Matt Murray voor de game-winner: 4-3.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

CAPITALS LEIDEN SERIE: 2-1

Voor het eerst in deze serie beginnen de Washington Capitals met een voorsprong aan de volgende wedstrijd. In de nacht van donderdag op vrijdag (01.00 uur CEST) kunnen de Caps hun opponent aan de rand van de afgrond brengen. Pittsburgh heeft Evgeni Malkin terug en de grote kanonnen laten in deze serie al wel van zich horen. Crosby en consorten hebben al het een en ander meegemaakt. Ze zullen dan ook niet snel in paniek raken. Die ervaring komt goed van pas in de belangrijke Game 4.DE HEADLINES

De fanatieke aanhang in Winnipeg was er helemaal klaar voor. Helaas gold dat niet voor Connor Hellebuyck. Een matige eerste periode van de Jets-goalie hielp de bezoekende Nashville Predators aan een 3-0 voorsprong. In de tweede periode ging het dak er alsnog af. De Jets hadden zes minuten nodig om de achterstand weg te poetsen. Er waren nog 45 seconden te spelen in deze periode toen Dustin Byfuglien maar eens besloot flink uit te halen voor een 4-3 voorsprong. In de derde periode gingen de Jets-fans pas echt los. De 4-4 van Filip Forsberg was nog wel een tegenvaller, maar in de laatste vijf minuten walste Winnipeg over de tegenstander uit Nashville heen.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

JETS LEIDEN SERIE: 2-1

De Winnipeg Jets hebben de Predators aan het wankelen gebracht. Nu is het zaak dat Nashville ook daadwerkelijk omvalt. Donderdagnacht (03.30 uur CEST) kunnen de Jets een belangrijke stap naar de finale van de Western Conference zetten. De voortekenen zijn alvast goed. Winnipeg won de laatste 13 wedstrijden voor eigen publiek. In februari verloren de Jets voor het laatst een wedstrijd in het Bell MTS Place. De tegenstander toen? De Nashville Predators.

Coverfoto: John Woods/The Canadian Press

Ook leuk om te lezen