Gadzuric aast op NBA-contract bij 76ers

Door

Dan Gadzuric keert komend seizoen mogelijk terug in de NBA. De 34-jarige Hagenaar maakt deze weken onderdeel uit van het zeventienkoppige roster voor het trainingskamp van Philadelphia 76ers. Hij hoopt in het voorseizoen een contract af te dwingen bij de ploeg. Gadzuric kan donderdag voor het eerst in actie komen als de Sixers in hun eerste wedstrijd van het seizoen aantreden tegen Orlando Magic.

De 2.11 meter lange Nederlander stond afgelopen seizoen sinds april onder contract bij New York Knicks. Hij kwam in twee duels voor de Knicks slechts veertien minuten in actie en kreeg in de play-offs geen minuten. De Knicks stuurden hem in juli naar Portland Trail Blazers, die de center lieten gaan. Sindsien is hij free agent.

Het wordt een lastige klus voor Gadzuric om een langer verbijf af te dwingen in Philadelphia. De ploeg heeft al dertien spelers vastliggen en met Andrew Bynum een van de beste centers in de NBA. Verder heeft de ploeg in Kwame Brown en Spencer Hawes al twee alternatieven voor de positie van center.

Gadzuric startte vorig jaar door de lock-out in de NBA in de Chinese basketbalcompetitie waar hij het goed deed. In acht duels kwam hij tot een gemiddelde score  van 20 punten en 13 rebounds. Een blessure betekende echter het einde van zijn verblijf in China.

De Nederlander werd in 2002 gedraft door Milwaukee Bucks en speelde sindsdien in ruim vijfhonderd wedstrijden. Acht seizoenen speelde hij voor de Bucks, waarna hij bij diverse clubs voor korte periodes onder contract stond. Gemiddeld kwam hij in zijn loopbaan in vijftien minuten speeltijd tot 4,4 punten en 4,7 rebounds per duel.

 

 

 

 

 

Ook leuk om te lezen