College Basketball: Wildcats winnen opener

Door

De basketbal rolt weer! Nee, niet in de NBA, maar wel in het College Basketball. De Arizona Wildcats kregen maandag de Valparaiso Crusaders op bezoek voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Een wedstrijd met een Nederlands tintje, want bij Valparaiso speelt de Nederlander Kevin van Wijk. De Wildcats waren in eigen huis met 73-64 te sterk. De 22-jarige Van Wijk begon als starter aan de wedstrijd, maakte 18 punten en pakte 7 rebounds in 26 minuten speeltijd.

De Wildcats zijn vooralsnog als zestiende geplaatst in de polls, maar dat is nog te hoog gegrepen vind coach Sean Miller. Ze proberen namelijk het verlies van superster Derrick Williams op te vangen die in de zomer werd gedraft door de Minnesota Timberwolves. Miller moet het nu doen met een jong team, waaronder vier eerstejaars. Dat zag je terug in de eerste helft waarin de bezoekers lang mee konden komen. In de tweede helft schakelden de Wildcats een tandje erbij. Guard Kyle Fogg werd met 16 punten de topscorer.

Van Wijk, de forward uit Hoofddorp, is bezig aan zijn derde jaar in Amerika. Afgelopen seizoen kwam de Nederlander vaak vanaf de bank in het veld en maakte gemiddeld in 13 minuten speeltijd, 5.2 punten en pakte daarbij 2.3 rebounds. Dit jaar zal hij een grotere rol gaan spelen in de plannen van coach Miller die vol lof was over het optreden van de Nederlander tegen de Wildcats. “Kevin is just a warrior, hij speelde hard en fysiek en hield ons in zijn eentje lang in de wedstrijd.”

College Basketball is dus van start gegaan en als liefhebber hoef je aankomend weekeinde niet de deur uit te gaan, want op elk tijdstip is er wel een live wedstrijd te volgen. Wedstrijd waar ik naar uitkijk is die tussen de Michigan State Spartans tegen de North Carolina Tar Heels, de grote favoriet.

Foto: valpoathletics.com

Ook leuk om te lezen