NFL Recaps: Falcons, Packers, Broncos en Redskins winnen

Denver Broncos v Baltimore Ravens
Denver Broncos @ Baltimore Ravens – 34-17

De Ravens begonnen goed aan de wedstrijd, maar een fumble door quarterback Joe Flacco kostte Baltimore meteen de bal, en vervolgens drie punten. Het was Flacco’s negende fumble dit seizoen. Vervolgens zette Jacob Hester aan het begin van het tweede kwart de eerste touchdown op het scorebord, en een potentiele Baltimore touchdown voor rust werd onderschept door Broncos cornerback Chris Harris, die de bal 98 yards meenam voor nog eens zeven punten.

In de tweede helft kon Baltimore het tij niet keren. Een 51-yard touchdown pass van Peyton Manning naar Eric Decker vergrote de score verder in Denver’s voordeel, en ook Knowshon Moreno (118 rushing yards) scoorde een touchdown. De Ravens zetten laat in de wedstrijd nog 14 punten op het scorebord door twee Dennis Pitta touchdowns, maar tegen die tijd hadden veel fans het stadion al verlaten. (BJB)

Green Bay Packers @ Chicago Bears – 21-13

De Green Bay Packers hebben de titel in de NFC North binnen. Door aartsrivaal Chicago Bears op hun eigen Soldier Field te verslaan kunnen ze niet meer achterhaald worden. Hoewel de Bears de wedstrijd nog goed van start gingen, Brandon Marshall opende in het tweede kwart met een touchdown de score, waren het de degelijk spelende Packers die met 14-7 aan de leiding gingen bij rust. In de tweede helft gaven ze de voorsprong niet meer uit handen. Door de matig spelende offense van Chicago werden de twee turnovers die de Packers moesten weggeven slechts omgezet in field goals. Jay Cutler gooide één interception, de Packers wisten dat buitenkansje wel op waarde te schatten en scoorden meteen een touchdown.

Green Bay quarterback Aaron Rodgers gooide 278 yards en drie touchdowns, bij elk van deze was James Jones degene die de bal mocht ontvangen voor zes punten. De Bears wisten niet meer dan 190 total yards bij te sprokkelen en hebben nu vijf van de laatste zes wedstrijden verloren. Voor de ploeg uit Chicago zal het nog lastig worden middels een wild card de playoffs te behalen, de Packers kunnen zich met de divisietitel op zak gaan melden in de strijd voor een first round bye.

New York Giants @ Atlanta Falcons – 0-34

De Falcons lieten niets heel van de Giants in Atlanta. Voor het eerst sinds 1996 wisten de Giants niet te scoren. Eli Manning gooide twee interceptions en had slechts 161 passing yards. De runningback tandem van David Wilsen en Kregg Lumping kwam niet verder dan 97 rushing yards in totaal. Julio Jones scoorde twee touchdowns en Tony Gonzalez en Michael Turner beiden één.

De Falcons hoeven nog maar één keer te winnen om homefield advantage te hebben gedurende de play-offs. De Giants hebben nu hetzelfde record als de Washington Redskins in de divisie. Ook de Dallas Cowboys kunnen vanavond gelijk komen in de NFC East. (LB)

Washington Redskins @ Cleveland Browns – 38-21

No RGIII? No problem. Kirk Cousins leidde de Redskins vorige week ook al naar een cruciale overwinning tegen Baltimore en ook vandaag maakte de rookie vrijwel geen fouten. Hij eindigde de wedstrijd met 329 passing yards, 2 touchdowns en 1 interception. Hiermee wint Washington zijn 5e wedstrijd op rij en doet het uitermate goede zaken in de playoff race. De ploeg van Shanahan staat nu bovenaan in de NFC East en dat is gezien de huidige vorm niet meer dan terecht. (JK)

Indianapolis Colts @ Houston Texans – 17-29
De Houston Texans hebben weer orde op zaken gezet. Na het grote verlies in Foxboro vorige week tegen de Patriots, werden de Colts vandaar redelijk simpel opzij gezet. Door de overwinning is de AFC South voor het tweede opeenvolgende jaar voor de Texans. (LB)

Minnesota Vikings @ St. Louis Rams – 36-22

In het Edward Jones Dome hadden de Vikings een makkelijke middag. Na een explosief 2e kwart, waarin de ploeg onder andere dankzij een 87 yard touchdown run van Peterson 23 punten scoorde, was de wedstrijd al beslist. St. Louis kan hiermee de playoffs definitief vergeten. Minnesota daarentegen doet geweldige zaken en staat momenteel net buiten de playoffs. En zolang Adrian Peterson deze geweldige vorm aanhoudt kunnen de Vikings misschien wel net de wildcard pakken. (JK)

Jacksonville Jaguars @ Miami Dolphins – 3-24
Tampa Bay Buccaneers @ New Orleans Saints – 0-41

Recaps door Bert Jan Brands (BJB), Justin Kevenaar (JK), Pieter Brouwers (PB) en Lennart Beishuizen (LB)