Harvey gooit complete-game shutout

Door

Colorado Rockies v New York MetsDe grote vraag is hoe lang de honkbalwereld nog kan genieten van Matt Harvey dit seizoen. Het fenomeen nadert de inningslimiet die zijn club hem heeft opgelegd, maar hij laat vrijwel elke outing nog zijn dat de pijp nog lang niet leeg is. Gisteren waren de Colorado Rockies het slachtoffer van de dadendrang van de 24-jarige pitcher. Harvey was zelfs zo op dreef dat manager Terry Collins hem de volledige negen innings op de heuvel liet staan. De ace kreeg slechts vier hits tegen, stond geen vrije lopen toe en gooide zes keer drie slag. Goed voor zijn eerste complete-game shutout op het hoogste niveau.

Leading off

De New York Yankees zitten weer in een neerwaartse spiraal. Waar een paar weken geleden nog gedroomd mocht worden van deelname aan de play-offs, lijken deze nu volledig uit zicht te verdwijnen. De mannen van Joe Girardi werden de afgelopen dagen op een sweep getrakteerd door de Chicago White Sox, die voorafgaand aan de confrontatie met de Yanks nota bene nog een losing streak van tien wedstrijden achter hun naam hadden staan. In het derde duel kon New York tot tweemaal toe een voorsprong niet vasthouden. Zo kreeg Mariano Rivera in de negende inning zijn derde blown save van het seizoen te verwerken en in de twaalfde inning stond Adam Warren bij een 5-4 voorsprong twee punten toe, met de vierde nederlaag op rij als gevolg.

Three Strikes

  • De Atlanta Braves zijn hard op weg om de titel in de NL East veilig te stellen. Ze wonnen woensdag tegen concurrent de Washington Nationals hun dertiende wedstrijd op rij en hebben nu een voorsprong van 15,5 wedstrijd op hen.
  • In het kielzog van de Braves zijn ook de Detroit Tigers bezig met een indrukwekkende run. De ploeg uit Motor City won gisteren met 6-5 van de Cleveland Indians en bracht daarmee hun winning streak op elf wedstrijden. De Tigers breiden daarmee hun voorsprong in de AL Central uit naar zes wedstrijden op de Tribe.
  • Chris Archer was de afgelopen tijd bijzonder belangrijk voor zijn ploeg. De Tampa Bay Rays wonnen zeven wedstrijden van de laatste acht die de jonge pitchers was begonnen, maar gisteren kon hij zijn ploeg niet lang van dienst zijn tegen de Arizona Diamondbacks. In de tweede inning kreeg hij met Didi Gregorius aan slag last van zijn rechteronderarm en moest zich na dertig pitches al laten vervangen. Het is nog niet bekend hoelang Archer uit de roulatie zal zijn.

Seventh-inning stretch

Chris Davis bezorgde met zijn 41e homerun van het seizoen de Baltimore Orioles een voorsprong tegen de Padres die ze in het restant van de wedstrijd niet meer uit handen gaven.

Carlos Gomez liet weer van zich spreken met een fantastische vangbal.

Leonis Martin beschikt niet alleen over snelle benen (getuige zijn tweede wedstrijd op rij waarin hij drie honken steelt), hij heeft ook een aardige arm.

Going Dutch

  • Jurickson Profar sloeg een uit vijf met een RBI. Daarnaast liet hij zien over een sterke arm te beschikken.
  • Andrelton Simmons sloeg twee uit vijf met een run terwijl Roger Bernadina in dezelfde wedstrijd als pinchhitter in één slagbeurt niet tot een hit kwam.
  • Kenley Jansen kwam niet in actie voor de Dodgers.
  • Didi Gregorius was aan de plaat niet echt succesvol; nul uit drie met een run. Verdedigend stond hij echter wel zijn mannetje:


Extra innings

Het hing al langer in de lucht maar nu is het definitief, Chase Utley verlengt zijn contract bij de Philadelphia Phillies. De 34-jarige tweede honkman zet zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis waarmee hij zo’n 25-30 miljoen dollar gaat verdienen. Hiermee komt de wens van general manager Ruben Amaro Jr., die hoopt dat Utley een ‘Phillie for life’ wordt, weer een stapje dichterbij. “Ik houd van Philadelphia,” aldus Utley. “Ik zie mezelf ook nergens anders spelen en wil graag mijn carrière hier afsluiten.”

Scoresheet

Detroit Tigers (67-45) @ Cleveland Indians (62-52) 6-5 / na veertien innings
Atlanta Braves (70-45) @ Washington Nationals (54-60) 6-3
Chicago Cubs (50-63) @ Philadelphia Phillies (51-62) 5-2
Miami Marlins (43-69) @ Pittsburgh Pirates (69-44) 2-4
Oakland Athletics (64-49) @ Cincinnati Reds (63-51) 5-6
Colorado Rockies (52-63) @ New York Mets (51-60) 0-5
New York Yankees (57-56) @ Chicago White Sox (43-69) 5-6 / na twaalf innings
Minnesota Twins (49-62) @ Kansas City Royals (58-53) 2-5
Boston Red Sox (70-46) @ Houston Astros (37-76) 7-5
Los Angeles Dodgers (63-50) @ St. Louis Cardinals (66-47) 13-4
Tampa Bay Rays (66-47) @ Arizona Diamondbacks (58-55) 8-9
Texas Rangers (64-50) @ Los Angeles Angels (51-62) 10-3
Toronto Blue Jays (53-61) @ Seattle Mariners (53-61) 7-9
Baltimore Orioles (63-51) @ San Diego Padres (52-62) 10-3
Milwaukee Brewers (49-65) @ San Francisco Giants (50-63) 6-1

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen