New York Yankees betalen wederom het meest

Door

De honkballers van de New York Yankees verdienen komend seizoen, volgens ESPN, weer het meest van alle teams in de MLB. Het komende seizoen verdient een Yank gemiddeld 7,604,937 dollar per jaar. Overigens is dat wel een lichte daling wat betreft het afgelopen jaar (7,663,351 dollar). Verrassende tweede op de lijst zijn de Philadelphia Phillies die het komende jaar gemiddeld 5,662,551 dollar kwijt zijn aan een speler. De Boston Red Sox (4,821,016 dollar) maken de top-3 compleet.

Onderin zijn het wederom de Pittsburgh Pirates waar gemiddeld het minste salaris wordt uitgegeven. Spelers ontvangen in ‘Steel City’ gemiddeld ´slechts´ 1,140,598 dollar.

Overigens betekent het niet dat het team dat het meeste geld uitgeeft ook daadwerkelijk succes boekt. Voor de laatste play-offs serie wisten slechts drie van de zeven meest betalende teams zich te kwalificeren. Naast de Yankees en de Phillies waren dat de San Francisco Giants, de uiteindelijk winnaars van de World Series. Komend seizoen verdient een speler in San Fran gemiddeld zo’n 4,042,950 dollar.

Naast de uitgaven qua teams meldde ESPN gelijk ook wat de gemiddelden zijn per positie. De spelers die het meeste verdienden zijn de mannen op het eerste honk. Die verdienen het komende seizoen gemiddeld 9,504,165 dollar. Dat is bijna vier keer zoveel als een relief pitcher (2,111,453) krijgt.

Bron foto: sportsmedianetwork.com

Ook leuk om te lezen