San Antonio Spurs: Oud en Goed

Door

Voor velen komt het misschien als een verrassing, maar de San Antonio Spurs zijn het beste team in de NBA op dit moment. De Spurs zijn het eerste team dat al twintig wedstrijden wist te winnen dit seizoen. Daar tegen over staan slechts drie nederlagen.

Aan het begin van het seizoen hadden weinig ‘kenners’ dit niveau van de Spurs verwacht. De sterren van coach Gregg Popovich zijn namelijk al aardig op leeftijd aan het raken. De grootste ster in San Antonio, Tim Duncan, is inmiddels 34 jaar, terwijl teamgenoot Manu Ginobili (33) slecht één jaar jonger is. Point guard Tony Parker is pas net op de weg terug van een lange blessure. Kortom, niet echt ingrediënten voor een makkelijke start.

Maar daar blijkt niks van de kloppen. Het duo Parker-Ginobili wordt nu gezien als één van de beste guardsduo’s van het moment in de NBA. Samen zorgen de Fransman en de Argentijn gemiddeld voor 37 punten en 12 assists. De speelminuten van Duncan zijn dit seizoen flink gedaald. Maar in de gemiddeld 28 minuten die hij nu speelt, scoort hij nog altijd gemiddeld 13 punten, 9 rebounds en 2 blocks. De reden om sterspeler Duncan, die tegen de Portland Trailblazers zijn duizendste NBA-duel afwerkte, minder minuten te laten spelen is omdat ze in San Antonio hopen dat hij dat in mei en juni, als de play offs beginnen, topfit is en kan schitteren wanneer de prijzen verdeeld gaan worden.

Coach Popovich krijgt op dit moment al de erkening voor de resultaten. In de maanden oktober en november werd hij verkozen tot ‘coach van de maand’ in de NBA.

Bron foto: picasaweb.google.com

Ook leuk om te lezen