Xander Bogaerts

Dutch Report: Bogaerts laat niets heel van Twins

Door

Xander Bogaerts

Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.

Week 15 (maandag 18 juli t/m zondag 24 juli)

Knipsel

Xander Bogaerts speelt het liefst 162 wedstrijden tegen de Minnesota Twins. De pitchers hadden geen antwoord op de 23-jarige shortstop van de Boston Red Sox die elf honkslagen verzamelde in vijftien slagbeurten. In zijn laatste elf wedstrijden tegen de Twins slaat Bogaerts 27-uit-43 (.628 slaggemiddelde). De bal tegen zijn hoofd in de wedstrijd tegen de San Francisco Giants heeft hem blijkbaar goed gedaan.

Knipsel

De Baltimore Orioles slaan de meeste homeruns in de MLB. Mannen als Chris Davis, Mark Trumbo en Manny Machado staan in de schijnwerpers, terwijl Jonathan Schoop een beetje onder de radar vliegt. De tweede honkman van de O’s sloeg tegen de New York Yankees en de Cleveland Indians zijn zestiende en zeventiende bomb van het seizoen. In Yankee Stadium was Schoop ook goed voor een two-run double, terwijl hij in het duel met de Indians doodleuk de vierde out maakte in de inning.

Knipsel

Jedd Gyorko ramde in de negende inning een pitch van Kenley Jansen over de hekken voor een gelijke stand. De vijfde blown save van het seizoen voor de 28-jarige closer van de Los Angeles Dodgers. Jansen herstelde zich twee dagen later tegen de St. Louis Cardinals met twee strikeouts en save nummer 29.

Knipsel

Sports Illustrated over het post-Jeter tijdperk in New York en de progressie die Didi Gregorius heeft geboekt. De 26-jarige shortstop van de Yankees beroofde Adam Jones van de Baltimore Orioles van een honkslag. In het duel met de San Francisco Giants sloeg hij een overtuigende ground rule double. Gregorius beschikt ook over een kanon van een arm. Mac Williamson van de Giants dacht even te gaan scoren, maar Gregorius vuurde de bal af naar thuis voor de out. Tussen de wedstrijden door trapte Gregorius een balletje met de Spanjaard David Villa van New York City FC.

Knipsel

Andrelton Simmons’ .286 slaggemiddelde is het hoogste sinds zijn rookie-seizoen voor de Atlanta Braves (.289 slaggemiddelde/2012). Hij heeft nu vier wedstrijden op rij twee honkslagen, waaronder twee keer een RBI-single tegen de Houston Astros. In het duel met de Texas Rangers was Simmons goed voor een spectaculaire vangbal.

Knipsel

De Texas Rangers zijn op zoek naar een startende werper. De overige 29 teams zijn geïnteresseerd in Jurickson Profar. Een trade tussen de Rangers en de Chicago White Sox leek zaterdag in de maak nadat startende werper Chris Sale aan de kant werd gehouden. Later werd duidelijk dat Sale naar huis werd gestuurd omdat hij met een mes de throwback uniforms van de White Sox had vernield. De verwachting is dat Profar in Texas blijft. Niet gek, wanneer je zijn volgende actie ziet. Wow!

Lees hier de Dutch Report van vorige week

* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen