MLB Update: Recordcontract voor Stanton?

Door

Miami Marlins v Los Angeles Angels of Anaheim
Giancarlo “the player formerly known as Mike” Stanton lijkt op het punt te staan om zijn contract bij de Miami Marlins te verlengen. De 24-jarige slugger, die afgelopen seizoen tweede werd in de National League MVP Voting, zou met de Marlins in onderhandeling zijn over een waar megacontract. Een recordcontract dat de deals van andere grootverdieners in de MLB als Miguel Cabrera (10 jaar, 292 miljoen), Alex Rodriguez (10 jaar, 275 miljoen), Albert Pujols en Robinson Cano (10 jaar, 240 miljoen) bijna doet vervagen. De Marlins zijn volgens de laatste geruchten bereid hun beste speler voor de komende 12 jaar aan zich te binden en willen daarvoor ca. 320 miljoen dollar uitgeven.

Slugger pur sang
In een tijdperk waarin de homerun steeds minder vaak op de velden te zien is, zorgt Giancarlo Stanton er met zijn ongelooflijke kracht voor dat wij als fans toch nog kunnen genieten van daverende homeruns. Stanton is pas 24 en heeft al 154 homeruns geslagen. Dit seizoen leek hij als een van de weinige op weg naar een 40+ homerun seizoen voordat hij door een pitch van Brewers werper Mike Fiers hard in het gezicht geraakt werd en de rest van het seizoen niet meer in actie kon komen. Hij eindigde het seizoen met 37 homeruns, een slaggemiddelde van .288 en 105 RBIs. Stanton staat voor een uitgesproken slugger ook defensief redelijk zijn mannetje (ongeveer league average) en scoort daarom heel hoog in WAR. Dit seizoen schaalde Fangraphs hem in op een WAR van 6.1, goed voor de vierde plaats in de National League.

Dankzij zijn immense kracht is hij een speler voor wie men naar het stadion komt. Dat begrijpen de Marlins ook en zij hopen dat Stanton nog jarenlang in Miami blijft, want ze kunnen wel een boost in bezoekersaantallen gebruiken. Onderstaand filmpje moet voor de liefhebbers van moonshots (en de gemiddelde honkbalfilm) werkelijk genieten geblazen zijn. De highlights van Stanton in 2014:

Japan All-Star Series
In Tokyo hebben de Samurai Japan All-Stars ook de tweede wedstrijd van de MLB All-Stars gewonnen. Opvallend genoeg waren het twee Japanse pitchers die voor de MLB All-Stars de meeste schade opliepen. Starter Hisashi Iwakuma kreeg in vier innings tien honkslagen tegen en moest toestaan dat zijn landgenoten vijf punten scoorden. Reliever Tsuyoshi Wada stond vervolgens in 1.2 innings in relief nog eens toe dat Samurai Japan nog twee punten kon scoren. De wedstrijd werd uiteindelijk een simpele prooi voor de Japanse All-Stars, die met 8-3 aan het langste eind trokken.

Het enige wapenfeit van de MLB All-Stars kwam van de knuppel van Justin Morneau, die met een diepe homerun in het midveld twee punten over de plaat sloeg. Hij werd op toepasselijke wijze begroet door zijn teamgenoten toen hij terugkeerde in de dugout. ‘When in Rome’ zullen we maar zeggen:

Nieuwe Cubaanse ster?
General Managers en scouts lijken deze dagen volledig in de ban van een ongekend groot en pas 19-jarig Cubaans talent. Infielder Yoan Moncada is gevlucht van het eiland met de rijke honkbalhistorie en heeft al een showcase gehouden voor verschillende Major League teams. De jonge infielder heeft het lichaam van Jose Abreu met het atletisch vermogen van Yasiel Puig en zou het grootste talent zijn dat we in de laatste jaren vanuit Cuba over hebben zien komen. Op basis van wat er na de eerste showcase bekend is, beschikt de switch-hitter over plus bat speed, plus power, geweldige snelheid, goede verdedigende skills en een kei van een arm die op elke verdedigende positie tot uiting zou kunnen komen.

De enige beelden die er op dit moment van Moncada beschikbaar zijn, zijn onderstaande beelden van zijn honkslag op het Cubaanse hoogste niveau waar hij op 18-jarige leeftijd al .273 sloeg. De verwachting is dat hij het nieuwe record voor grootste contract van een Cubaanse speler zal verpulveren en een contract tussen de 7 en 9 jaar zal tekenen met een waarde die hoger dan de 100 miljoen dollar ligt. SportAmerika houdt het uiteraard voor je in de gaten!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen