Fantasy Factory: Vlammende mannen

Door

fantasy factory

In de Fantasy Factory worden recente spelersontwikkelingen in de NBA besproken. Vorige week besproken we de zorgenkindjes. Dat zijn spelers die een negatieve ontwikkeling doormaken. Vandaag volgt een stuk vrolijker artikel, waarin we spelers bekijken die juist beter presteren dan verwacht.  Zijn deze vlammende mannen the real deal of spelen ze boven hun kunnen? Ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze hebben allemaal een aflopend contract, waardoor de bewijsdrang extra groot is.

In dit artikel wordt gebruik gemaakt van de Player Rater. Dat is een systeem op fantasysites, dat alle behaalde statistieken die een speler heeft behaald beoordeeld en samenvoegt tot één getal. Zodoende kan je goed de waarde van een speler inschatten.

Milwaukee Bucks v Los Angeles Clippers

Brandon Knight (17e op Player Rater)
Niet Jabari Parker, niet Larry Sanders, niet O.J. Majo en ook Giannis Antetokounmpo is niet de beste speler bij de Milwaukee Bucks. De beste speler dit seizoen, met afstand, is Brandon Knight. De kwieke spelverdeler scoort, assist, rebound en stealt er rustig op los. In preseason werd de Greek Freak nog ingezet op de point guard positie, maar de club lijkt momenteel wel voorzien. In zijn vierde seizoen oogt Knight voor het eerst als waardige point guard in de NBA. Toch heb ik mijn twijfels of hij 17,5 punten, 6,9 assist en 6,1 rebounds kan vasthouden. Allen zijn career-highs en de laatste week viel hij al iets terug. Zolang coach Jason Kidd hem het vertrouwen geeft om het team te leiden zal Knight waarschijnlijk nog wel even blijven vlammen. Zijn voorlopige hoogtepunt dit seizoen was de game-winner tegen de Memphis Grizzlies. Dit was een minder, maar wel grappig, momentje:

 

Draymond Green (24e op Player Rater)
Ik ben fan. Hoe kan je niet van deze man houden!? De 24-jarige forward met een verschrikkelijke smaak in pakken, maar een innerlijke motor waar Dirk Kuyt nog jaloers op is. Afgelopen seizoen was hij al enorm belangrijk in de play-offs en dit seizoen trekt hij die stijgende lijn extra hard door. Door de blessure van David Lee is Green dit seizoen een basisklant bij de Golden State Warriors. Wanneer Lee over een paar weken terugkeert zal coach Steve Kerr echter voor een luxeprobleem staan, want de forward speelt erg sterk. En is bovendien goud waard in fantasy met de statline: 14 pnt, 7.3 blk, 3.1 ast, 1.4 blk, 1 stl, 1.9 3pm. Let vooral op deze laatste drie statistieken. Fantasy Gold dames en heren! Draymond is legit.F7Cxsfu

1 Reactie
  1. Heb ik die Korver en Lee toch wel in mijn team zeker =D

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen