Andrew Bynum maakt rentree tegen Wizards

Door

De week is goed begonnen voor de Los Angeles Lakers. Maandag werd allereerst de selectie in het zonnetje gezet door President Barrack Obama voor het behalen van de NBA-titel afgelopen seizoen en kreeg het even later te horen dat Andrew Bynum dinsdagavond zijn rentree wil maken op bezoek bij de Washington Wizards. ,,Ik ga definitief spelen tegen de Wizards,” aldus Bynum tegenover ESPN, die vanwege een knieoperatie de eerste 24 wedstrijden van dit seizoen moest missen.

Coach Phil Jackson houdt nog een slag om de arm over het inzetten van de 23-jarige center. ,,Als hij de dinsdagtraining goed doorkomt, zal hij wel minuten gaan maken. Hij is nog niet helemaal hersteld van de operatie, maar ik denk wel dat hij het team nu al kan helpen met zijn spel.”

De vraag of hij gelijk terug zal keren in de basis of dat hij vanaf de bank zal beginnen, houdt Bynum niet bezig. ,,Het maakt voor mij allemaal niet zoveel uit of ik start of niet. Ik zal toch steeds maar kleine periodes spelen, dan maakt het ook niet uit of je meteen begint.” Lamar Odom, de vervanger van Bynum tijdens zijn afwezigheid, scoorde gemiddeld 15,8 punten per wedstrijd.

De keuze om zijn rentree te maken in een programma waarbij de Lakers twee avonden achter elkaar spelen (woensdag gaat het op bezoek bij de Indiana Pacers) is een bewuste. ,,We denken met ze allen dat dit een goede beslissing is. Door gelijk twee avonden de knie onder druk te zetten kan je meteen zien of hij er tegen kan, of dat er misschien irritaties rondom de knie ontstaan,” aldus Bynum.

Pau Gasol is blij met de vooraanstaande rentree van zijn teamgenoot. ,,Ik ben enorm enthousiast. Ik ben enthousiast voor hem, maar ook voor mezelf en het team. Ik kijk er naar uit dat hij weer voor ons gaat spelen. Het rotatiesysteem liep nog niet zoals het zou moeten en met de terugkomst van Andrew zal dan een stuk beter verlopen,” stelt de Spanjaard.

Bron foto: lakers.ocregister.com

Ook leuk om te lezen