NBA Free Agency Update #7: Anthony krijgt zijn buy-out, Smart blijft in Boston

Door

Na het grote nieuws van twee dagen geleden, waarbij Kawhi Leonard en DeMar DeRozan van team ruilden, is er weer nieuws op de transfermarkt in de NBA!


CARMELO HEEFT EINDELIJK ZIJN BUY-OUT


Nadat Carmelo Anthony ervoor koos om bij de Thunder te blijven, was het duidelijk dat OKC een enorme hoeveelheid luxury-tax moest betalen. Als ze ervoor konden zorgen dat Anthony getrade werd, of hij een buy-out kreeg, zou dit enorm veel geld schelen. Na de verrassende contractverlenging van Paul George was dit prioriteit nummer 1 van de Thunder.

 

Als onderdeel van een 3-team-trade zijn dit de acties:

  • Carmelo Anthony en een protected first round pick in 2022 wordt geruild voor Dennis Schröder.
  • Mike Muscala van de Hawks gaat naar de 76ers in ruil voor Justin Anderson.
  • Timothé Luwawu-Cabarrot gaat van de 76ers naar de Thunder.

Deel van de afspraak was dat de Atlanta Hawks direct Anthony gaan uitkopen. Dit kan verspreid over meerdere jaren maar de Hawks willen er blijkbaar snel vanaf zijn en betalen zijn jaarsalaris, $27,9 miljoen, in één keer uit. Als deze transactie is gedaan kan Anthony op zoek naar een nieuw team en daar nog meer geld verdienen. Op Twitter wordt genoeg gereageerd.

 

Front-runners om Carmelo Anthony te contracteren zijn nog steeds de Houston Rockets. Na het vertrek van Trevor Ariza en Luc Mbah a Moute zitten ze krap op de small forward positie. De Rockets kunnen hem alleen maar een mid-level exception aanbieden (ongeveer $5 miljoen) maar met het geld van zijn buy-out heeft hij niet te klagen over zijn inkomsten.

 


MARCUS SMART VERLENGT BIJ DE CELTICS


Na een lange onderhandeling, waarbij het er lang op leek dat hij zou vertrekken, zijn de Celtics en Marcus Smart er over uit. Hij heeft een contractverlenging getekend. Tot 2020 ligt hij nu vast in Beantown. Over de periode van vier jaar gaat hij $52 miljoen verdienen. Dit is een enorme verbetering ten opzochte van zijn huidige contract. In onderstaande tweet laat hij zien hoe blij hij is met zijn contractverlenging:

 

 


DIRK NOWITZKI KAN GAAN VERLENGEN BIJ DE MAVS


De kans dat we Dirk Nowitzki in zijn 21e seizoen gaan terug zien in het blauw en witte uniform van de Dallas Mavericks word steeds groter en groter. Nadat de Mavericks hun team-option niet hebben gebruikt, hebben ze nu – niet geheel verrassend – een mondeling akkoord met de 40-jarige Duitser bereikt. Hij kan $5 miljoen gaan verdienen voor een eenjarig contract. Vorig jaar was hij goed voor een gemiddelde van 12 punten en 5,7 rebounds per wedstrijd. Als hij doorgaat met deze cijfers kan hij Wilt Chamberlain voorbij gaan, als vierde, op de plek voor meest gescoorde punten tijdens een carrière. Hiervoor heeft hij nog 232 punten nodig. Verwacht wordt dat hij voornamelijk als mentor gaat optreden voor de jongere spelers zoals Dennis Smith Jr. en Luka Doncic.

 


OVERIGE SIGNINGS


De Denver Nuggets behouden Monte Morris. Ze zijn samen een contract van drie jaar overeengekomen met een waarde van $4,8 miljoen. De eerste twee jaar zijn guaranteed. De 51e-pick uit 2017 had eerst een two-way contract maar dat is nu omgezet naar een ‘gewoon’ contract.

 

(Top & Cover Photo: Ezra Shaw/Getty Images)

Ook leuk om te lezen