Curry dirigeert Warriors langs Cavs in overtime

Golden State Warriors v Cleveland CavaliersStephen Curry en Kyrie Irving duelleerden de gehele wedstrijd, waarin eerstgenoemde na verlenging aan het langste eind trok. Het scheelde een enkele rebound, anders had Curry (29 punten, elf assists, negen rebounds) voor de tweede maal op een rij een triple-double genoteerd. Irving, die steeds meer in de vorm van vorig jaar terugvind, was goed voor 27 punten en negen assists. Zijn belangrijkste wapenfeit was een gelijkmakende driepunter aan het einde van reguliere speeltijd. Niet voor niets noemen ze hem in Cleveland Mr. Fourth Quarter.

Lange tijd zag het er niet naar uit dat er overtime nodig was. De thuisploeg verspeelde een voorsprong van maar liefst zeventien punten. David Lee was het grote verschil voor de Warriors in de tweede helft, waarin de power forward al zijn negentien punten scoorde. Na afloop sprak Lee van enig geluk: “Als Cavaliers een goed ritme vinden in het begin zijn ze moeilijk te stoppen. Irving is in staat in zijn eentje de wedstrijd te winnen. Toch hebben we ergens een manier gevonden dit duel te winnen. Dit was een grote overwinning voor ons.”

Tip-Off
De Oklahoma City Thunder hadden geen kind aan de bezoekende Houston Rockets, die slechts 36,5 procent van hun schoten raakten. Mede door de uitstekende verdediging van de Thunder wist alleen Chandler Parsons in dubbele cijfers te komen van de startende vijf. Zowel Dwight Howard (negen punten, 4-13 FG, 1-7 FT) als Harden (acht punten, 2-9 FG) oogden bij vlagen hopeloos op het veld.

Bij de thuisploeg was het natuurlijk Kevin Durant die de toon zette. Durantula speelde zeer effectief en was uiteindelijk goed voor 33 punten, dertien rebounds en vijf assists. Bij niemand ziet scoren en zo eenvoudig uit als bij de drievoudig topscorer. Jeremy Lamb speelde zijn beste wedstrijd in zijn loopbaan en was goed voor 22 punten.

Three Point Play

• De San Antonio Spurs hadden veel moeite met de bezoekende Sacramento Kings. Isaiah Thomas en DeMarcus Cousins domineerden bij vlagen toekomstig Hall of Famers Tony Parker en Tim Duncan. Een voorsprong van negen punten in het vierde kwart werd echter ongedaan gemaakt door een vintage Manu Ginobli (28 punten).
  • De Philadelphia 76ers wonnen in Staples Center van de Los Angeles Lakers. Daarmee doorbraken ze een verliezende reeks van dertien uitwedstrijden. Thaddeus Young was erg actief met 25 punten, negen rebounds en drie steals.
  • De Orlando Magic wonnen hun tweede duel op een rij. Goed teamspel legde de basis voor de overwinning op de Atlanta Hawks. De ploeg noteerde een season high 30 assists. Bij de Hawks wist Korver zijn recordreeks wedstrijden met een driepunter naar de honderd te verlengen.

Statline of the Night
Kevin Durant: 33 punten (11-17 FG) 13 rebounds, 5 assists, 1 steal, 1 blocks

The Paint
Evan Turner overtrad de ongeschreven regel dat je aan het einde van een wedstrijd de bal vasthoudt, terwijl de klok afloopt. Swaggy P was niet amused. Wij wel.