‘Partijen staan dichter bij elkaar dan ze willen doen voorkomen’

Door

Doe ermee wat je goeddunkt. Maar het is in ieder geval een leuk stukje leesmateriaal van Chris Sheridan, voormalig basketball-journalist van ESPN en Associated Press. De twee partijen in de NBA-lockout staan dichter bij elkaar dan ze naar buiten uit willen doen voorkomen, beweert Sheridan op z’n blog.

Zich baserend op anonieme bronnen, gelooft Sheridan dat de eigenaren en de spelers binnen afzienbare tijd tot een akkoord zullen komen. Een akkoord dat niet alleen het (complete) seizoen zal redden, maar dat de NBA bovendien in staat stelt een wittebroodsperiode te ondergaan, waarin – vergelijkbaar met de NFL – een vloedgolf aan transfers, trainingskampen en oefenwedstrijden de donkere dagen van de zomer zullen doen vergeten.

Dagdromerij? Misschien. Maar het geeft de burger in ieder geval moed. Als gezegd: Sheridan baseert zich op ‘belangrijke bronnen’, komt met een interessante argumentatie, en bovendien een indrukwekkende tijdslijn, waarin de competitie (begin november) juist op tijd zou kunnen beginnen.

Lees het betoog van Chris Sheridan zelf maar.

Ook leuk om te lezen