Lakers beginnen op stoom te raken

Door

De Los Angeles Lakers hebben donderdagnacht de volgende ronde van de play-offs in de NBA bereikt. Op bezoek bij de de New Orleans Hornets waren de Lakers met 98-80 te sterk en brachten daarmee de stand in de serie op 4-2.

Dankzij de zege kwam er een eind aan de heftige tegenstand van de Hornets, die tot en met game 4 op weg leken naar een stunt tegen de regerend kampioen.

,,Ik heb nooit getwijfeld aan onze kansen,” sprak Lakers-coach Phil Jackson donderdagnacht na de overwinning. ,,Natuurlijk, iedereen zegt dat we ‘slow starters’ zijn, maar om eerlijk te zijn zie ik daar geen probleem in. Als wij goed draaien, hebben wij het potentieel om net zo goed te worden als andere Lakers teams die ik heb getraind.”

In game 6 bleek Kobe Bryant weer eens de uitblinker aan de zijde van de formatie uit LA. Met 24 punten, waarvan 22 in de eerste drie kwarten, was hij de best scorende speler van de Lakers. Andrew Bynum deed van zich spreken door middel van 18 punten en 12 rebounds.

De sterspelers én hoop van de Hornets, Chris Paul, kwam donderdag niet in het stuk voor. Met slechts tien punten kwam hij niet in de buurt van de scores die hij eerder in de serie neer had gezet. Uiteindelijk kwam Paul gedurende de gehele serie tot een gemiddelde van 18 punten.

,,Er zat vanavond echt niet meer in,” gaf Paul na afloop eerlijk toe. ,,We hebben verloren van echt een goed team. Vandaag lieten ze maar weer eens blijken waarom ze de laatste twee jaren de titel hebben gepakt. Wat wij ook probeerden, zij hadden er wel een antwoord op.”

Door de winst treffen de Lakers nu de Dallas Mavericks vanaf maandag in de halve finale van de Western Conference. De Mavs versloegen donderdag de Portland Trail Blazers met 103-96 en brachten daarmee de stand in de serie op 4-2.

Zie hier de samenvatting tussen de Hornets en de Lakers.

Foto: spnews.com

Ook leuk om te lezen