Mosterd na de maaltijd op Wrigley Field

Door

Het is ook weer typisch Chicago Cubs. Juist op het moment dat een ieder begon in te zien dat er dit seizoen toch echt niks te halen viel in de National League Central, zijn de Lovable Losers aan het winnen geslagen. Een zege bij de St. Louis Cardinals, een sweep (van vier duels) bij seizoensrevelatie Pittsburgh Pirates en een overwinning op de Cincinnati Reds zaterdag, zorgden voor de grootste winning streak van het seizoen (6) tot dusverre.

Inderdaad, nu er niets meer op het spel staat. Het roept herinneringen op aan afgelopen seizoen, toen de Cubs onder leiding van interin-manager Mike Quade plotseling een alleraardigst seizoenseinde kenden. De druk was weg, en opeens werden op Wrigley Field de winning streaks aaneen geregen. De Cubs-leiding was dermate verblind door de onverwachte opleving, dat ze Quade maar meteen voor twee jaar vastlegden als man in charge.

Goed, de North Siders hadden de voorbije week over fortuin niet te klagen, realiseerde ook diezelfde Quade zich. Het verleidde hem voorafgaande aan de onmoeting met de Reds zelf tot de grap dat ‘zoals de ballen nu voor ons vallen misschien zelfs Tony Campana een homerun slaat.’

De manager werd al in de eerste inning op zijn wenken bediend: met Starlin Castro op de honken, sloeg de snelle rookie outfielder een bal in het linksveld, waar Reds’ Yonder Alonso de bal niet onder controle kon krijgen (hier te bekijken). Het gevolg was een heuse inside-the-park-homerun voor Campana en een 2-0 voorsprong voor Chicago.

Het bleek de opmaat voor een genoeglijk middagje aan Clark en Addison. De jonkies Castro (3-4), Campana (3-5, hij kwam een triple tekort voor de cycle) en Tyler Colvin (single homerun in de tweede inning) leidden hun Cubs naar de zesde zege op rij: 4-3.

Cubs-starter Ryan Dempster (9-8) had wat moeite met zijn controle, maar kreeg  niettemin de zege bijgeschreven, terwijl Carlos Marmol zijn 22ste save (in 28 beurten) mocht noteren.

 

Ook leuk om te lezen