Steelers geven Woodley sterk verbeterd contract

Door

De Pittsburgh Steelers hebben linebacker LaMarr Woodley een nieuw contract aangeboden.

De linebacker werd aan het einde van het afgelopen seizoen voorzien van het franchise tag, om zo te voorkomen dat andere teams hem een aanbieding konden doen. Nu is dat éénjarige contract dus omgezet in een zesjarig contract, dat Woodly één van de best betaalde linebackers in de NFL zal maken.

De Steelers leggen hiermee misschien wel hun meest talentvolle verdediger langdurig vast. De voormalige Michigan Wolverine kan de eerstvolgende zes jaar in totaal 61.5 miljoen dollar bijschrijven.

Het maakt hem één van de bestbetaalde spelers op zijn positie en dat als men de cijfers er op nakijkt is dat allesbehalve onterecht: Woodley is één van de productiefste linebackers. Hij vergaarde in zijn eerste drie seizoenen in de NFL nooit minder dan tien sacks. De teller staat inmiddels op vijfendertig in totaal.

De 26-jarige Woodley liet zijn nieuwe contract dusdanig structureren dat het de Steelers dit jaar aardig wat salarisruimte bespaart.

Het hart van de Steelers defensie wordt met zijn nieuwe contract de op één na best betaalde speler in Steel city, achter quarterback Ben Roethlisberger. Hij kondigde zijn nieuwe contract zelf aan op Twitter.

De meeste spelers zitten niet te wachten op het eenjarige contract dat bij een franchise tag hoort, maar Woodley verklaarde dat het hem niet zoveel deed. Het was ltijd zijn bedoeling geweest om in Pittsburgh te blijven spelen en de trotse linebacker traditie van de Steelers voort te zetten.

Dankzij deze deal zal hij de pass-rusher dus ook de komende seizoenen in het zwart en goud te bewonderen zijn.

Foto: sfexaminer.com

Ook leuk om te lezen