Adrian Peterson duwt politieagent

Door

Adrian Peterson is de volgende NFL speler die in de zomerse maanden in aanraking kwam met de lange arm van de wet. Hij duwde een politieagent in Houston, Texas en werd ter plekke ingerekend.

Een vertegenwoordiger van de politie in Houston verwacht dat Peterson er met een boete vanaf komt. De Minessota Viking bracht één nacht door in de cel en werd zaterdagochtend op borgtocht vrij gelaten. Details over de precieze gebeurtenissen in Bayou Place zijn tegenstrijdig.

Eén verklaring stelt dat Peterson en zijn gezelschap tegen sluitingstijd werden verzocht de club te verlaten. Volgens één uitsmijter maakte de running back van de Vikings niet genoeg haast, waarna hij Peterson opnieuw maande de nachtclub te verlaten. Peterson reageerde hierop geïrriteerd, waarop een fysieke confrontatie tussen Peterson en enkele leden van het beveiligingspersoneel volgde. AP deelde een duw uit aan één van de kleerkasten, maar het slachtoffer van zijn stiff arm bleek een politieagent buiten dienst te zijn. Toen die Peterson probeerde te arresteren werd All Day pas echt boos.

Peterson zelf liet via twitter weten dat de officiële verklaring echter niet volledig waarheidsgetrouw was.  “De waarheid zal wel bovenkomen”, aldus de running back. Volgens sommige berichten werd Peterson, die herstellende is van een zware knieblessure, van achteren besprongen door een politieagent nadat een groep agenten de nachtclub was binnen gekomen om deze te ontruimen. Er waren uiteindelijk drie politieagenten nodig om Peterson in bedwang te houden.

NFL Commisaris Roger Goodell heeft sinds zijn aanstelling streng opgetreden tegen atleten die de dankzij hun gedrag buiten het veld de NFL een slechte naam bezorgen. Peterson is nooit eerder in opspraak geweest en gezien de tegenstrijdige verklaringen over de gebeurtenissen is het afwachten of Goodell ook Peterson een schorsing zal opleggen.

foto: Gettyimages

 

Ook leuk om te lezen