Charlotte Bobcats slechtste ploeg ooit in NBA

Door

In NBA Recap belichten we de belangrijkste wedstrijden in de league. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van het duel.

New York Knicks at Charlotte Bobcats, 104-84

De Charlotte Bobcats hebben zich een plek in de recordboeken van de NBA verworven. Maar eigenaar Michael Jordan, rookie Kemba Walker en co zullen niet erg blij zijn met het resultaat. De Bobcats gaan na de nederlaag tegen New York de geschiedenis in als de ploeg met het laagste winstpercentage ooit in de NBA. Vorig jaar kwamen de Cleveland Cavaliers al in de buurt, maar in dit door de lockout ingekorte en volgepakte seizoen valt deze twijfelachtige eer te beurt aan de Bobcats.

Slechts zeven van de 66 duels werden gewonnen, wat een percentage 10,6 procent. Hiermee werd het ‘record’ van de Philadelphia 76ers uit het seizoen 1972-1973 van 11 procent uit de boeken gehaald. De spelers die toen voor de Sixers actief waren zullen waarschijnlijk een extra biertje hebben opengetrokken nadat toen de Knicks, zonder Carmelo Anthony en Tyson Chandler die rust kregen, geen enkele moeite hadden om de Bobcats in Charlotte het laatste zetje te geven.

Amar’e Stoudemire was goed voor 21 punten en J.R. Smith had met 10 uit 16 schoten en 22 punten een effectieve avond waarmee hij topscorer werd. De Bobcats verloren de laatste 23 duels van het seizoen. De ploeg moet nu hopen dat het lot ze gunstig is gezind bij de draft in juni en ze de eerste pick krijgen toebedeeld. Charlotte heeft een kans van 25 procent op de gehoopte komst van Wildcat Anthony Davis.

New Jersey Nets at Toronto Raptors, 67-98

Philadelphia 76ers at Detroit Pistons, 86-108

Milwaukee Bucks at Boston Celtics, 74-87

Miami Heat at Washington Wizards, 70-104

Dallas Mavericks at Atlanta Hawks, 89-106

Ook leuk om te lezen