Philadelphia Eagles in boeiend duel langs Dallas Cowboys

Philadelphia Eagles v Dallas Cowboys

Voor de twee ploegen die zondag op prime time mochten acteren, gold allebei hetzelfde: Go big or go home. Zowel de Dallas Cowboys (8-7) als de Philadelphia Eagles (9-6) maakten aanspraak op de titel in de NFC East en een plaats in de play-offs. De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar de zege ging uiteindelijk naar de Eagles: 24-22.

Net als vorig jaar, verspeelde America’s Team op de laatste speeldag een plek in postseason. De vervanger van Tony Romo, Kyle Orton, toonde zich een goede back-up en speelde een degelijke wedstrijd (30 uit 46, 366 yards, 2 TD en 2 INT), maar opnieuw viel het doek voor de Cowboys met een interceptie in het vierde kwart. Eigenaar van de Dallas Cowboys, Jerry Jones, zat zich te verbijten in zijn skybox. ”Het is voor mij onbegrijpelijk dat ik hier al drie jaar op rij zit en dat deze wedstrijd ons op .500 zet en ons niet naar de playoffs laat gaan.”

De Eagles pakten al vroeg de leiding en pas in het tweede kwart lieten de Cowboys zich zien. De Eagles stonden toen al met 10-0 voor dankzij een 47-yard fieldgoal van Alex Henery en een receiving touchdown van LeSean McCoy. Gavin Escobar ving een pass van Orton en sprintte snel naar de endzone, waar hij op fraaie wijze de bal wist af te drukken.

Even later vond Nick Foles (17 uit 26, 258 yards, 2 TD) tight end Brent Celek voor een nieuwe touchdown voor Philly. Dan Bailey bracht de Cowboys voor rust iets dichterbij met een 44-yard fieldgoal om de ruststand van 17-10 op het bord te zetten.

Na rust naderden de Cowboys dankzij twee fieldgoals van Bailey de Eagles tot op één punt, maar dankzij running back Bryce Brown, die vijf minuten voor het einde de derde touchdown voor Philadelphia scoorde. De Cowboys reageerden met een TD van Dez Bryant, maar door een gemiste 2-punts conversie bleef Dallas steken op een gat van twee punten. Toen Kyle Orton in de laatste twee minuten ook een pass naar Miles Austin onderschept zag worden door Brandon Boykin, was het helemaal gedaan voor de Cowboys.

noplayoffsforyoudallas

Philadelphia, dat een moeizame start van het seizoen kende, mag het op Lincoln Financial Field opnemen tegen de New Orleans Saints. Het is altijd maar afwachten hoe de Saints het buitenshuis doen, maar in de red hot Eagles (zeven van de laatste acht wedstrijden werden gewonnen) vinden de Saints een tegenstander in vorm.