Nuggets langs Thunder voor 13e zege op rij

1recap1

Los Angeles Lakers v Denver NuggetsWaar alle aandacht de laatste dagen -terecht- uitgaat naar de indrukwekkende winstreeks van de Miami Heat, zijn de Denver Nuggets aan hun eigen succesverhaal bezig. De ploeg van coach George Karl boekte op bezoek bij de Oklahoma City Thunder een even knappe als verdiende 114-104 zege. Hiermee staan de Nuggets nu op een winstreeks van dertien overwinningen, de langste in de geschiedenis van de club. De vorige langste zegereeks van de club stamde uit 1982, toen twaalf duels op een rij werden gewonnen.

In een wedstrijd waarin het spel razendsnel op en neer golfde, was het OKC dat het initiatief nam en het eerste kwart afsloot met een voorsprong van acht punten. Die voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon en Denver kwam bij rust terug tot slechts één punt. Na de rust was het niveau een stuk minder, maar de spanning bleef om te snijden. Beide teams misten een karrevracht aan driepunters -gezamenlijk raakten ze er acht van de 46- en de defense werd sterker. Een goede run van de Nuggets onder leiding van veteraan Andre Miller, goed voor twintig punten en negen assists, in de slotfase maakte de Thunder kansloos voor de zege.

Kevin Durant en Russell Westbrook waren gezamenlijk goed voor 59 punten. De Nuggets hebben nu 23 van hun laatste 27 duels gewonnen. De ploeg staat met nog dertien wedstrijden te spelen op een vijfde plaats in de Western Conference, maar hebben met 22 verliesduels slechts één verliesduel achterstand op de Memphis Grizzlies en Los Angeles Clippers.