Knicks leggen 35-jarige rookie vast

Door

 

De New York Knicks hebben er al een erg drukke zomer opzitten. Ze trokken Jason Kidd en Marcus Camby aan om het team structuur en ervaring te geven, ze verlengden het contract van showman JR Smith en ze zijn van plan om ook sensatie Jeremy Lin in de Big Apple te houden. En ondertussen haalden ze Pablo Prigioni naar de States. Die zal op zijn 35ste zijn debuut maken in de NBA.

De Knicks zitten al jaren met een probleem op de point guard. Sinds Stephon Marbury in zijn goede dagen (en zo waren er eigenlijk niet veel) beschikte het team nauwelijks meer over een degelijke speler die het team leidt met goede passing en spelinzicht. Nu hebben de Knicks er plots drie want naast Jason Kidd en waarschijnlijk Jeremy Lin komt Pablo Prigioni de Knicks versterken. De 35-jarige Argentijn tekent een contract voor één seizoen ter waarde van 473.000 dollar, het rookieminimum, is is de oudste rookie ooit in de NBA. Prigioni kreeg een tweejarig contract aangeboden maar opteerde voor één jaar omdat hij ervan overtuigd is dat zijn waarde zal toenemen eens teams hem een jaar hebben zien spelen.

Prigioni komt over van het Spaanse Saski Baskonia. Hij speelde al sinds 1999 in de op één na beste league ter wereld, waaronder één jaar bij Real Madrid. Daarnaast is hij vooral bekend van zijn rol als startende point guard voor het Argentijns nationaal team. Op elke Olympische Spelen of WK laat hij aan de basketbalwereld zien wat voor speler hij is: een beheerste, ervaren point guard die altijd de open man weet te vinden. Kort door de bocht gezegd: hij is de Argentijnse Jason Kidd. Bovendien is hij sterk in de pick-and-roll, een spelvariant die vooral Amare Stoudemire goed ligt.

Prigioni zal vooral fungeren als extra mentor voor Jeremy Lin. De sensatie van vorig seizoen zal zich uitstekend kunnen ontwikkelen met twee mega ervaren point guards naast hem. Het kan zijn spel en de Knicks alleen maar ten goede komen.

Foto’s: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen