Nerlens Noel 100% fit voor aankomend seizoen

Door

2013 NBA Draft

De Philadelphia 76ers kunnen aankomend seizoen eindelijk beschikken over Nerlens Noel. De 20-jarige center is naar eigen zeggen 100% fit. Afgelopen seizoen kwam Noel niet in actie vanwege een ernstige blessure aan zijn linkerknie. Hij was het hele seizoen herstellende en de Sixers namen geen risico met hun ruwe diamant, pick zes in de 2013 NBA Draft.

Horrorblessure

Noel is al een tijd hard aan het werk om zich voor te bereiden op aankomend seizoen. De 20-jarige oud-speler van de Kentucky Wildcats wil namelijk vlammen. Dit seizoen moest hij noodgedwongen aan de kant blijven, dit tegen het zere been in van Noel.

Op 12 februari 2013 liep Noel in de wedstrijd tegen de Florida Gators een horrorblessure op. Hij wilde een lay-up van de tegenstander blocken, maar landde ongelukkig. Meteen wisten de Wildcats dat het foute boel was. Noel werd kermend van de pijn weggevoerd naar het ziekenhuis. Daar werd een gescheurde kruisband vastgesteld.

Geduld

Aankomend seizoen zal Nerlens Noel zijn opwachting maken in de NBA. Maar wat mogen we verwachten van Noel? In feite is Noel anderhalf jaar uit de running geweest. Hierdoor mist hij ritme en wedstrijdconditie. Verwacht wordt dat Noel mee gaat doen aan de NBA Summer League, zodat hij wat ritme kan opdoen.

Maar in zijn eerste seizoen zal niemand iets van Noel verwachten. Langzaam zal hij gebracht worden, men wil geen enkel risico nemen met de center. In het verleden hebben de 76ers geleerd van de blessure van Andrew Bynum. Gaande het seizoen zal Noel steeds meer minuten gaan maken. We zijn dan ook nieuwsgierig wat Noel zal laten zien aankomend seizoen. Dat hij talent heeft, bewijst onderstaande video!

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen