NBA Recap: Wizards nipt langs Rockets, Pacers komen terug

beal

Het einde van het jaar nadert en elk team wil nog even alles uit de kast halen om met een goed gevoel het nieuwe jaar in te duiken. Dat maakt het onwijs spannend. Drie van de zes wedstrijden eindigen met een verschil van twee punten of minder.

Tip-Off: Wizards-Rockets
Een geweldige topper tussen nummer drie van de Eastern Conference, de Washington Wizards, en de nummer vier van de Western Conference, de Houston Rockets. De Rockets hadden na hun verliespartij tegen de San Antonio Spurs iets goed te maken in Washington. Het mocht helaas niet baten voor de Rockets. Met een 103-104 stand mogen ze er weer een verlies bij schrijven.

De eerste helft van de wedstrijd gaat gelijk op en belooft veel goeds voor de rest van de wedstrijd. Tijdens Halftime is de stand 46-45 in het voordeel van de Wizards. In het derde kwart gaat het mis voor de Rockets en lijken ze de aansluiting te missen. Pierce, Beal en Wall profiteren van de misser aan de kant van Houston en er vormt zich een gat van vijftien punten.

In het vierde kwart worden de Wizards erg slordig en is dat de kans voor de Rockets om terug te komen. Met behulp van met name Corey Brewer wordt de marge beperkt tot twee punten. Die marge blijft tot het einde van de wedstrijd, want daarna is de concentratie bij de Wizards weer terug. James Harden zorgt er met een driepunter nog voor dat de marge één punt wordt.

In de wedstrijd was het ook een duel tussen James Harden en Bradley Beal. Beide guards waren lekker op schot en eindigen de wedstrijd met hetzelfde aantal punten, namelijk 33. John Wall wist als enige een double-double te noteren met twaalf assists en dertien punten.

Three Point Play
– Een makkelijke zege stond er op papier voor de Chicago Bulls tegen de Indiana Pacers. Een hele lange tijd zag het er ook naar uit dat er een makkelijke zege kwam. Een achterstand van zestien(!) punten wordt binnen no time weggepoetst door de Pacers. Het heeft in totaal maar zes minuten gekost.

In het vierde kwart weet het 20 punten te scoren zonder dat de Bulls er tussenkomt. De Bulls mistte in die tijd zeventien schoten. Uiteindelijk was er een voorsprong van drie punten voor de Pacers voor dat Gasol de basket wist te vinden. De Bulls zetten nog even aan om een voorsprong van twee punten te krijgen en dat blijkt genoeg te zijn. C.J. Watson probeert het nog met een driepunter op de buzzer, maar hij mist en de winst gaat naar de Bulls. De score wordt 92-90.

– De Milwaukee Bucks draaien een prima seizoen in tegenstelling tot de Charlotte Hornets die tot nu toe nog niet echt potten kunnen breken. Ook in deze wedstrijd komt er een team ver op voorsprong. De Bucks laten niks heel van de Hornets in de eerste helft. In het derde kwart komen ze knap terug door een goed spelende Kemba Walker (28 punten, vier assists).

Het komt zelfs op een overtime aan wanneer de reguliere speeltijd stopt bij een stand van 83-83. In overtime is weer het team uit Milwaukee dat de klok slaat en weer geweldig uit weet te pakken. De Hornets worden niet beloond voor de strijdlust die ze geleverd hebben. Het wordt 104-94 in overtime.

– In Miami stond de clash tussen Orlando Magic en de Miami Heat op het programma. Het betekende ook de terugkeer van Bosh in Miami. De center liet meteen weet zien dat hij van waarde was met 20 punten en acht rebounds. Een onwijs jong Orlando Magic maakte het de ervaren mannen van Miami behoorlijk lastig.

Waar Wade en Bosh het moeten doen voor de Heat, doen Vucevic en Oladipo dat voor Orlando. In een gelijkopgaande wedstrijd wordt Oladipo uiteindelijk de grote man. Met een goede lay-up zorgt hij ervoor dat de stand gelijk wordt. Daarna zorgt hij met een vrije worp voor de overwinning tegen zijn voorbeeld, Dwayne Wade. Met 103-102 op het scorebord probeert Wade met een schot de stand nog te veranderen, maar het schot is niet goed genoeg.

Stat of the Night
Chris Paul zorgt in de gewonnen wedstrijd tegen Utah Jazz voor de Stat of the Night

Jimmy Butler laat de Pacers zien hoe het moet

Reggie Evans denkt dat de Kings het met vier man wel af kunnen

Het duurde even voordat de Wizards en de Rockets konden beginnen. De basket moest vervangen worden nadat hij verbogen was. 35 minuten later kon de wedstrijd gespeeld worden.

Hebben we niet eerder vertraging gehad bij de Wizards tegen de Rockets? Ja zeker, op 12 januari was er een lek in het plafond in Washington wat de speler langs de kant hield.

Cody Zeller met een geweldige block, maar het is net niet genoeg om Knight tegen te houden.

Milwaukee Bucks (16-16) – Charlotte Hornets (10-22) 104-94
Chicago Bulls (22-9) – Indiana Pacers (11-21) 92-90
Sacramento Kings (13-18) – Brooklyn Nets (14-16) 99-107
Orlando Magic (13-21) – Miami Heat (14-18) 102-101
Washington Wizards (22-8) – Houston Rockets (21-9) 104-103
Utah Jazz (10-21) – Los Angeles Clippers (21-11) 97-101