NFL Update: Smith & Trestman ontslagen, Orton stopt

Door

Carolina Panthers v Atlanta Falcons

Eerder vandaag maakten de New York Jets al bekend dat zij niet verder zullen gaan met Rex Ryan. De afgelopen uren zijn er nog twee coaches bijgekomen die op zoek mogen gaan naar een nieuwe werkgever. De Atlanta Falcons nemen na zeven seizoenen afscheid van Mike Smith terwijl Marc Trestman al na twee seizoenen bij de Chicago Bears plaats moet maken voor een opvolger.

Falcons ontslaan ‘meest succesvolle coach’

Mike Smith verlaat de Falcons als de meest succesvolle coach in de geschiedenis van de club. Geen enkele coach won zoveel wedstrijden als Smith en in 2009 sloeg hij er als eerste coach in om twee jaar achter elkaar een winning record neer te zetten in Atlanta. Toch was er onvrede over het gebrek aan succes in de play-offs – waarin Smith slechts 1-4 ging – en vooral na de dramatische nederlaag in de NFC Championship Game van 2012 (waar de San Francisco 49ers van een 17-0 achterstand terugkwamen) ging het alleen maar slechter.

Volgens de eerste geruchten zou eigenaar Arthur Blank nogmaals Rex Ryan willen interviewen, iets wat hij in 2007 ook deed, alvorens de keuze op Mike Smith viel. Verder zijn ook Adam Gase (Denver, offensive coordinator), Josh McDaniels (New England, offensive coordinator), Todd Bowles (Arizona, defensive coordinator), Pep Hamilton (Indianapolis, offensive coordinator), Dan Quinn (Seattle, defensive coordinator) en David Shaw (hoofdcoach Stanford) potentiële kandidaten wiens namen bij de meeste vacatures voorbij zullen komen.

Trestman en Emery ontslagen na dramatisch seizoen

Ondertussen hebben de Chicago Bears na twee teleurstellende jaren afscheid genomen van Marc Trestman. Ondanks de hoge verwachtingen die Trestman vanuit Canada meebracht als goede quarterback mentor vielen vooral dit seizoen de prestaties heel erg tegen. Trestman verlaat de Bears met een 13-19 record en ook GM Phil Emery mag zijn biezen pakken.

Emery, die drie jaar actief was als GM, wordt verantwoordelijk gehouden voor de achteruitgang van de defensie, en ook zouden mensen binnen de organisatie ontevreden zijn over het feit dat hij twee jaar geleden Marc Trestman verkoos boven Bruce Arians. De meeste onvrede kwam echter voort uit de contractverlenging die hij Bears-quarterback Jay Cutler gaf. Cutler zou een matig seizoen doormaken, en werd voor week 16 door Trestman zelfs op de bank gezet.

Kyle Orton stopt er mee

Eén dag na de mooie overwinning op de New England Patriots mogen de Buffalo Bills op zoek naar een nieuwe quarterback. Kyle Orton, die dit seizoen uit noodzaak bij de ploeg werd gehaald, heeft besloten om op 32-jarige leeftijd te stoppen.

Orton kwam pas in augustus bij de ploeg en één maand later nam hij het over van E.J. Manuel, de Florida State-alumnus die ook in zijn tweede seizoen nog geen potten kon breken. Onder Orton gingen de Bills 7-5 en werden er mooie overwinningen geboekt op o.a. de Green Bay Packers en de New England Patriots. Daarnaast wist Buffalo voor het eerst sinds 2004 meer wedstrijden te winnen dan verliezen.

Met het vertrek van Orton staat Buffalo aankomend seizoen voor een dilemma. E.J. Manuel maakt vooralsnog weinig indruk maar is nog jong, terwijl de NFL Draft weinig antwoorden lijkt te bieden aangezien er naast Marcus Mariota en Jameis Winston geen college speler is die klaar lijkt om direct in de basis te staan. De kans lijkt daarom groot dat de Bills, net als dit seizoen, op zoek zullen gaan naar een veteraan.

Foto: Getty Images

4 Reacties
 1. Dennis 7 jaar ago

  Falcons doen er verstandig aan Bowles of Ryan te halen de defense is daar het probleem en gelijk een fatsoenlijke pass rusher halen met die hoge draft pick. Wow Rex Ryan met een fatsoenlijke qb dan zijn ze gelijk een contender. Btw denkt iemand dat Watt mvp kan worden quote van 4.5 kon ik niet laten lopen dus wat geld opgezet.

  • Michael Feith 7 jaar ago

   Ik denk dat de kans groot is dat ze voor Josh McDaniels gaan. Maar ik zou het mooi vinden als Bill Cowher of Tony Dungy terug zouden komen.

   Watt wordt denk ik geen MVP meer met de Aaron Rodgers bias die er op het moment in de media is.

   • Jacko 7 jaar ago

    Rodgers presteert al enkele jaren geweldig en zonder hem maakt Greenbay niet zoveel klaar als met hem. Zie zijn blessure van vorig jaar. QB’s hebben altijd MVP voordeel gehad en Rodgers is geweldig.

 2. Dennis 7 jaar ago

  Doe mee aan de NFL Playoff Challenge, meld je aan in de Nederland League op NFL.com!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen