Ramos opgelucht en dankbaar dat hij nog leeft

Door

 

De ontvoering van Washington Nationals catcher Wilson Ramos is na twee dagen aan een goed eind gekomen nadat een groep commando’s van de Venezuelaanse politie het huis binnen stormden, schoten afvuurden en vier ontvoerders arresteerden. Ramos is opgelucht en dankbaar dat hij nog leeft. “Het was heel zwaar, niet wetende of je hier levend zou uitkomen of dat ik mijn familie en vrienden weer zou zien.”

Sinds afgelopen woensdag werd er niets meer vernomen van de 24-jarige Ramos toen hij buiten zijn huis in de stad Valencia een pistool tegen zijn hoofd kreeg gedrukt en mee werd genomen in een SUV. De eerste ontvoering van een Major League speler uit Venezuela, al zijn er eerder al familieleden van spelers ontvoerd in ruil voor een groot geldbedrag. Een reden voor sporters in Latin America om het thuisland te vermijden.

De autoriteiten arresteerden vier ontvoerders, afkomstig uit Venezuela en allemaal rond de twintig jaar. Er wordt nog altijd gezocht naar vier Colombiaanse mannen die wisten te ontsnappen tijdens de bevrijding van Ramos. “Ze pakten mij voor mijn huis en brachten me met een auto de bergen in. Ze wisten veel over mij en mijn familie en zeiden dat ik mee moest werken en dat ze een hoop geld voor mij zouden vragen.”

White Sox speler Omar Vizquel, landgenoot van Ramos, reageerde opgelucht na het horen van de bevrijding en schreef het volgende op zijn twitter account. “Today the ballplayer Wilson Ramos found the light of his destiny as he was reunited with his family alive. Thank God!” Ramos benadrukte dat hij fysiek niets mankeert, maar dat hij mentaal een klap heeft gehad.

Foto: stltoday.com

Ook leuk om te lezen