Sporting Kansas na rust voorbij Colorado

Ook Sporting Kansas City heeft zijn eerste duel in de semi-finals gewonnen. Uit bij Colorado Rapids werd het 0-2. De wedstrijd ging één helft gelijk op, maar na de 0-1 en de rode kaart voor Colorado’s Marshall was het een kansloze missie voor de thuisploeg.

Colorado had de hoop om een goed resultaat neer te zetten tegen Sporting. De afgelopen duels waren niet verloren en ook in de wildcardronde, die werd gewonnen van Colubus Crew bood perspectief. De optimistische plannen konden direct na rust de prullenbak in. Teal Bunnery maakte op aangeven van César (goed onderschept, mooie steekpass) het openingsdoelpunt.

De tactiek van de Rapids moest helemaal aangepast worden na de rode kaart voor Marshall. Hij liep een doorgebroken tegenstander omver in het strafschopgebied, waarna opnieuw Bunnery scoorde; hij benutte de toegekende penalty. De weggestuurde Marshall was eerder ingevallen voor de geblesseerde Kimura. Hij gaf in het wildcardduel van afgelopen donderdag een belangrijke assist.

In het resterende half uur kon de thuisploeg nog maar weinig klaarspelen. Zelfs verdediger Drew Moore moest van het veld. De defensieleider had sinds juni 2007 geen minuut meer gemist wanneer hij als basisspeler begon. Hij was niet de enige die geblesseerd uitviel bij Colorado; alle drie de wissels kwamen tot stand na een blessuregeval.

Via Kandji was Colorado Rapids een kwartier voor tijd nog wel dichtbij de aansluitingstreffer. De spits gllipte langs zijn directe tegenstander. Vanaf links sneed hij naar binnen, maar zijn poging vanaf de rand van de zestien ging net aan de verkeerde kant van de paal over de lijn.

Met de nederlaag op zak moet Colorado komende woensdag in Kansas zien te winnen van Sporting.