Heat wint van verzwakt Spurs, Warriors winnen van Denver

Door

San Antonio Spurs @ Miami Heat

De Miami Heat heeft Donderdagavond hun 5e overwinning op rij geboekt. Er werd in Miami gewonnen van een verzwakt San Antonio Spurs 105-100. De Spurs speelde zonder Tony Parker,Tim Duncan, Manu Ginobili en Danny Green. Popovich had de vier sterren van de Spurs donderdagochtend naar huis gestuurd, nadat ze de wedstrijd in Orlando tegen de Magic hadden gewonnen. Popovich had als argument dat de Spurs 4 wedstrijden in 5 dagen speelden. De Heat begon met hun sterkste opstelling.

Hoewel de Spurs niet met het sterkste team speelde, had Miami nog verrassend veel moeite met de Spurs. Met nog maar 22 seconden op de klok, liet Ray Allen zijn specialiteit zien. Hij schoot bij de stand van 97-98 (in het voordeel van de Spurs) een driepunter raak, waardoor het 100-98 werd. Deze voorsprong kon San Antonio niet meer ombuigen en Erik Spoelstra kon weer rustig ademhalen.

LeBron James was bij de Heat weer de beste man van het veld met 23 punten, 9 rebounds en 7 assists. Bij de Spurs was Splitter belangrijk met 18 punten en 9 rebounds.

Denver Nuggets @ Golden State Warriors

De Nuggets en de Warriors stonden in dit nog jonge NBA seizoen al voor de derde keer tegenover elkaar. De vorige twee wedstrijden werden door Denver gewonnen, maar de derde wedstrijd is na een spannend einde gewonnen door de Warriors 106-105. De Warriors hadden een sterk begin, maar de Nuggets kwamen sterk terug onder leiding van Danilo Gallinari. De forward had 20 punten en 9 rebounds. Bij de Warriors was David Lee in topvorm. Met 31 punten, 9 rebounds en 6 assists hielp hij de Warriors naar de overwinning.

In de laatste seconde van de wedstrijd was het nog even onduidelijk wie er nou had gewonnen. Andre Iguodala schoot een driepunter met nog 0.5 seconden te gaan, hij ging er in en op het scorebord stond 108-106 in het voordeel van de Nuggets, maar dat werd weer aangepast nadat de scheidsrechters op de tv-beelden zagen dat Iggy de bal te laat losliet. Waardoor de Warriors nu met 9 overwinningen en 6 verloren wedstrijden 1e staan in de Pacific Division.

Ook leuk om te lezen