TNF Recap: Falcons verslaan Saints na vijf Brees intercepties

Door

De Atlanta Falcons hebben in hun eigen stadion divisierivaal New Orleans verslagen. De Falcons aanval had een moeizame avond, maar doordat Saints quarterback Drew Brees vijf intercepties gooide hadden de bezoekers amper een kans. De eindstand: 13-23.

De Falcons schoten uit de startblokken met 17 opeenvolgende punten, maar vervolgens domineerden de Saints het tweede en derde kwart van de wedstrijd. Saints running back Mark Ingram scoorde de enige touchdown voor het team. Een touchdown pass van Brees naar Darren Sproles werd teruggeroepen vanwege een penalty, en receiver Lance Moore liet een touchdown pass door zijn handen glijden. Falcons quarterback Matt Ryan had slechts 165 yards passing.

De verdediging van Atlanta speelde overtuigend, en doordat de Saints quarterback geen touchdown scoorde kwam zijn ‘streak’ van een touchdown in 54 opeenvolgende wedstrijden ten einde. Thomas DeCoud, Sean Weatherspoon Jonathan Babineaux en William Moore (2) maakten de intercepties voor Atlanta.

Met de overwinning zijn de Falcons zo goed als zeker van de divisiewinst. Als de Tampa Bay Buccaneers komende zondag verliezen kan Atlanta de divisiekampioen shirtjes gaan laten drukken. Door het verlies hebben de Saints nu een 5-7 record, en zal het team alles uit de kast moeten halen om nog een kans te maken op een wildcard voor de playoffs.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen