Celtics verslaan Knicks na thriller

Paul Pierce was woensdagnacht de gevierde man voor de Celtics. In een uitverkocht Madison Square Garden zorgde de Celtics-aanvoerder, met nog .4 seconden op de klok, met een prachtige jumpshot voor de 118-116 voorsprong. Hoewel de shooting forward voor de wedstrijd nog had beweerd dat er geen sprake was van rivaliteit tussen beide ploegen, bewees zijn vreugde explosie na het winnende punt in ieder geval dat er deze avond meer op het spel stond dan voor een doorsnee wedstrijd.

Na de prachtige actie van Pierce was de wedstrijd nog niet afgelopen. Integendeel, want de Knicks wisten, met .4 seconden op de klok, nog een schot te produceren. Amar’e Stoudemire, de absolute uitblinker deze avond met 39 punten en 10 rebounds, zag zijn driepunter binnen vallen, maar na het bekijken van de herhalingen op de tv keurden de referees terecht deze poging af. De Celtics zijn dankzij deze overwinning nu elf wedstrijden op rij ongeslagen.

De hele wedstrijd had de ploeg van coach Doc Rivers tegen een achterstand aangekeken. Met nog slechts één minuut op de klok in het vierde kwart, zorgde Ray Allen met een driepunter voor de eerste voorsprong van de Celtics in de wedstrijd sinds de eerste twee minuten van de wedstrijd. Hierna kwamen de Knicks via Danilo Gallinari nog wel langzij, maar was het uiteindelijk Pierce die de overwinning bezegelde voor de C’s. ,,De Knicks zijn er bij dit jaar,” verklaarde Pierce gelijk na de wedstrijd. ,,Het is een team om absoluut rekening mee te houden in de Eastern Conference.”

Voor de Knicks zal de nederlaag tegen de Celtics als een mokerslag aankomen. Het team van coach Mike D’Antoni wilde ten koste van alles een overwinning boeken op één van de grootmachten in de NBA om zodoende aan te kunnen tonen dat ze er dit jaar sinds lange tijd weer bij horen. Want ondanks hun 16-9 record voorafgaande aan het duel van woensdagavond, waren critici nog steeds niet overtuigd of de Knicks dit seizoen ook echt een rol van betekenis konden gaan spelen.

Amar’e Stoudemire heeft woensdagavond in ieder geval zeker zijn visitekaartje nog maar een keertje afgegeven. De power forward wist voor de negende wedstrijd op rij dertig of meer punten te scoren. ,,We hebben vanavond zeker respect afgedwongen,” vond Stoudemire. ,,Ik kan je in ieder geval garanderen dat Boston ons nu heel serieus neemt.”

Komende vrijdag krijgen de Knicks een herkansing om te winnen van een grootmacht want dan komen de Miami Heat op bezoek. De ploeg van sterspeler LeBron James is inmiddels elf wedstrijden op rij ongeslagen en wonnen woensdagavond eenvoudig in eigen huis van de Cleveland Cavaliers (101-95).