James en Wade krijgen Pacers klein in superduel

Indiana Pacers v Miami HeatEen heerlijke NBA-avond. Veel spannende duels, met als klapstuk natuurlijk de Miami Heat tegen de Indiana Pacers. De wedstrijd bleek een regelrecht vervolg op de Eastern Conference Finals van afgelopen seizoen: een gelijkopgaande wedstrijd met de nodige verrassende wendingen. De Heat trokken in een heetgebakerd duel aan het langste eind: 97-94. Het was de tweede opeenvolgende nederlaag voor de Pacers.

Waar de Pacers normaal gesproken in de tweede helft echt op stoom komen, was dat tegen Miami juist voor het rustsignaal. Geholpen door foutenlast bij Chris Bosh en LeBron James konden Paul George en co uitlopen naar een voorsprong van vijftien punten. Het geweld aan Miami-zijde kwam vooral van Dwyane Wade en James. De driepunters vielen niet, maar dat bleek geen probleem. Maar liefst vijftig punten in de paint zouden de Heat maken. Toch was het niet allemaal koek en ei, bleek wel in de time-out.

828329683

De wedstrijd bevatte alle nodige elementen voor een topduel. Daar horen sinds kort blijkbaar ook flops bij. Velen willen de titel ‘Koning Flop’ graag aan King James geven, maar Paul George wil ook dat graag kopiëren.

828323404

In de tweede helft zijn de rollen omgedraaid. Roy Hibbert komt al snel op vijf fouten. Zonder hem in het veld weet Wade de weg naar de ring wel te vinden. Miami komt langszij en neemt de voorsprong. In de slotminuten blijft het verschil nagenoeg nihil. Twee belangrijke driepunters van Bosh en Ray Allen zorgen voor de voorsprong. Een wanhoopspoging van Paul George in de buzzer raakt slechts bord. Daarmee poetst Miami de nederlaag onlangs tegen de Pacers weg en bezorgen de koplopers in de Eastern Conference hun tweede opeenvolgende nederlaag toe.

828334021

Tip-Off
De Blazers speelden hun vierde wedstrijd in vijf dagen tijd, dit keer tegen de sterke, maar wisselvallige Minnesota Timberwolves. Deze avond trof de verrassende koploper in de Western Conference een stel ontembare wolven onder leiding van Kevin Love en Nikola Pekovic. Nog voor rust bedroeg de voorsprong al 32 punten voor de Wolves. Na rust kwamen de Blazers langzaam maar zeker terug. In de laatste minuut is die voorsprong bij 114-109 nog maar vijf punten. Het vrijeworpenspelletje begint en dat buiten de Wolves goed uit. Lillard is onzichtbaar in de eerste helft, maar komt daarna los. Hij scoort uiteindelijk 36 punten. Bij Minnesota heeft Love bijna een triple-double met 29 punten, vijftien rebounds en negen assists. Pekovic is goed voor 30 punten en negen rebounds in de 120-109 overwinning.

828325051

Three Point Play

• De New York Knicks hadden er twee keer extra vijf minuten voor nodig om met 107-101 af te rekenen met het slechtste team in de NBA, de Milwaukee Bucks. Met Tyson Chandler terug binnen de lijnen ging het echter nog niet soepel. Een onverklaarbare blunder van Bargnani een paar seconden voor tijd zorgt ervoor dat de Bucks er een verlenging uitslepen. In de eerste overtime doet John Henson dat opnieuw voor de Bucks door een tip-inn te scoren met 0,3 seconden te gaan. In de volgende vijf minuten delven ze het onderspit. Carmelo Anthony scoort 29 punten en is daarmee alle wedstrijden tijdens dit seizoen topscorer van zijn team geweest.
  • Aan de opmars van de Brooklyn Nets kwam bruusk een einde na de nederlaag tegen de Washington Wizards afgelopen nacht (113-107). Brook Lopez keerde terug van zijn enkelblessure en scoorde er lustig op los, maar vergat dat hij met zijn lengte ook rebounds moet pakken. Het verschil in rebounds loog er niet om: 51 voorde Wizards tegenover 31 voor de Nets. Zelfs een magnifieke Paul Pierce (27 punten, 10/12 FG) kan daar geen verandering in brengen. De scores bij de Wizards waren redelijk verdeeld, met Wall als primus (21 punten, zes assists).
  • Een heuse topper in de Western Conference: de San Antonio Spurs op bezoek bij de zeer verrassende Phoenix Suns. Met vijf opeenvolgende overwinningen hebben de Suns zich opgewerkt naar de zesde plek in de conference, maar aan die zegereeks kwam een einde (108-101). Het duo Dragic-Bledsoe had problemen met scoren en dat is nu net het sterke punt van het herbouwende team. Manu Ginobili nam de rol van de geblesseerde Tony Parker met verve over. Met 24 punten, zes rebounds en zeven assists leidde hij de Spurs naar de verdiende zege.

Stat of the Night
Kevin Love: 40 MIN, 29 PTS, 15 REB, 9 ASS, 1STL, 10/18 FG, 4/7 3PM, 5/6 FT

Scola schijnt nu nog ergens in Miami op zoek te zijn naar een speler met rugnummer zes

828328839

JR Smith viert de overwinning op Twitter na het nemen van 17 driepunters, waarvan vijf rake

Oladipo is gemeen voor mederookie Trey Burke

Miami rekende ook met deze streak van de Pacers af

Tyler Hansbrough geeft planking bijna een nieuwe betekenis met dit ultrastijve, maar effectieve blok.

Anthony Davis herstelde razendsnel van zijn gebroken hand en maakte gisteren zijn rentree tegen de Clippers

De reactie van de Knicks-bank na de onvoorstelbare stomme actie van Bargnani enkele seconden voor het einde met de overwinning in de hand