NFL Power Ranking – Week 15

Door

Seattle Seahawks v New York Giants

Iedereen heeft een mening en iedereen weet het beter. Wij pretenderen het niet beter te weten dan gerenommeerde sites als NFL.com en ESPN.com, maar toch geven wij graag onze kijk op de zaken. Daarom presenteren we elke week de Sport Amerika NFL Power Rankings. Ben jij het er niet mee eens en wil jij je mening laten horen reageer dan via twitter #sportam en Facebook. Onderstaand de volgorde op dit moment volgens de bescheiden mening van uw redacteur. Tussen haakjes vind je de positie van vorige week.

1. (1) Seattle Seahawks (12-2): Wat een statement maakten de Seahawks In New York! De Giants op de nul houden. Welke ploeg houdt ze van de Super Bowl overwinning af?
2. (2) Denver Broncos (11-3): En dan verlies je van de Chargers. Ze mogen blij zij dat ze twee keer hebben gewonnen tegen de Chiefs zodat de divisietitel (nog) niet in gevaar komt.
3. (5) San Francisco 49’ers (10-4): Blakend van het zelfvertrouwen versloegen de 49-ers de Buccaneers. Ze lijken in vorm te raken voor een lange play off run.
4. (7) Kansas City Chiefs (11-3): 56 punten scoren is altijd lekker. Jamaal Charles, mijn MVP, nam met 5 TD’s het leeuwendeel van de score voor zijn rekening.

New York Jets v Carolina Panthers

5. (6) Carolina Panthers (10-4): Volgende week kunnen de Panthers een voorschot nemen op de divisietitel als ze thuis de Saints ontvangen.
6. (3) New Orleans Saints (10-4): Het verschil tussen uit en thuis spelen begint belachelijke vormen aan te nemen voor de Saints. Zo win je natuurlijk nooit de Super Bowl.
7. (4) New England Patriots (10-4): En zo vergooi je de kansen op de Top Seed in de AFC. Gelukkig voor New England verloor Cincy zodat een bye in de eerste play off week nog steeds mogelijk is.
8. (8) Cincinnati Bengals (9-5): Te veel fouten nekten de Bengals. Ze speelden niet als een top 10 ploeg tegen de Steelers. Op deze manier hebben ze niets te zoeken in the post season.
9. (9) Arizona Cardinals (9-5): Het duurde even, maar dan heb je ook een overwinning in OT op de Titans.
10. (11) Indianapolis Colts (9-5): De overwinning op de Texans was hard nodig.
11. (12) Chicago Bears (8-6): Cutler voor McCown was verrassend. De intercepties te verwachten. De uiteindelijke overwinning op de Browns verdiend!

Baltimore Ravens v Detroit Lions

12. (14) Baltimore Ravens (8-6): Zes field goals waren genoeg om de Lions te verslaan. De laatste was de mooiste. 61 yards met 38 seconden te gaan. Toch nog play offs?
13. (10) Philadelphia Eagles (8-6): Verrassend verlies tegen Minnesota. Liet Chip Kelly zich te veel afleiden door de geruchten dan hij de Longhorns zou gaan coachen?
14. (16) Miami Dolphins (8-6): Indrukwekkende overwinning van de Fins. Ploeg speelt thuis uitstekend en dat bewezen ze nogmaals tegen de Pats. Team heeft veel potentie en na alle commotie dit seizoen lijken alle puzzelstukjes eindelijk op z’n plek te vallen.
15. (17) San Diego Chargers (8-6): Indrukwekkende overwinning op de Broncos. Keenan Allan is de revelatie in San Diego
16. (13) Detroit Lions (7-7): Ploeg lijkt de play offs niet te willen halen. Waarom ze verloren hebben van de Ravens is mij een raadsel. Als je zo speelt verdien je ook geen kans op de play offs

Green Bay Packers v Dallas Cowboys

17. (18) Green Bay Packers (7-6-1): Het mirakel van Dallas. De kaaskoppen toonden enorme veerkracht en sleepten (mede mogelijk gemaakt door de Cowboys) de overwinning uit het vuur. Nu Rodgers nog terug en de ploeg wordt een gevaarlijke outsider.
18. (19) St. Louis Rams (6-8): Verrasten de Saints en pakten een verdiende overwinning thuis.
19. (15) Dallas Cowboys (7-7): Wat dom! Het commentaar liet geen spaan heel van de play calling van de Cowboys. Dat dreef zelfs Dez Bryant tot tranen. Het worden spannende tijden voor spelers en met name coaches.
20. (20) Pittsburgh Steelers (6-8): Overwinning deed denken aan vervlogen tijden van weleer.
21. (21) Tennessee Titans (5-9): Heerlijk wedstrijd tegen Arizona. Helaas net niet genoeg klasse om de overwinning binnen te slepen.
22. (22) New York Giants (5-9): Tja, tegen de D van de Seahawks was geen kruit gewassen, laat staan Eli Manning.
23. (23) New York Jets (6-8): Eindelijk weer wat puntjes op het scorebord. Waren er verre van genoeg om een overwinning te behalen. Volgende week moet het gebeuren tegen Cleveland.
24. (30) Atlanta Falcons (4-10): Na twee weken waarin de ploeg goed speelde zonder resultaat nu eindelijk een overwinning.

Philadelphia Eagles v Minnesota Vikings

25. (29) Minnesota Vikings (4-9-1): Zonder Peterson is de aanval  onvoorspelbaar blijkbaar. Zo onvoorspelbaar dat de D van de Eagles helemaal werd weggespeeld.
26. (28) Buffalo Bills (5-9): Eindelijk weer eens een overwinning bij kunnen schrijven. Geen mooi football wel effectief.
27. (24) Cleveland Browns (4-10): Ploeg lijkt het maximaal drie kwarten vol te houden en dan de overwinning weg te geven in het vierde kwart.
28. (25) Jacksonville Jaguars (4-10): Na een goede serie had ik meer verwacht van de de Jags tegen Buffalo.
29. (26) Tampa Bay Buccaneers (4-10): De Niners waren twee maatjes te groot voor deze Bucs.
30. (27) Oakland Raiders (4-10): Veel punten scoren tegen Kansas City, maar nog meer tegen krijgen is het recept voor weer en verliespartij en een lekkere wedstrijd voor het publiek.
31. (31) Washington Redskins (3-11): Geen RGIII maar Kirk Cousins geeft uiteindelijk hetzelfde resultaat.
32. (32) Houstan Texans (2-12): Ugly. Iets anders kan ik er niet van maken.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen