MLB Update: Rockies traden erop los, Van den Hurk tekent bij

Door

ALCS - Detroit Tigers v Boston Red Sox - Game SixDe Colorado Rockies hebben een drukke dag op de transfermarkt achter de rug. Via twee verschillende trades haalde de ploeg outfielder Drew Stubbs van de Cleveland Indians en pitcher Franklin Morales en reliever Chris Martin van de Boston Red Sox binnen. In ruil gaven de Rockies hier respectievelijk reliever Josh Outman en infielder Jonathan Herrera voor op.

Het is de bedoeling dat Stubbs de strijd aangaat met Charlie Blackmon en Corey Dickerson voor een plek in het linksveld. Hij zal daarbij vooral worden ingezet tegen linkshandige pitchers. Morales gooide de afgelopen jaren vanuit de bullpen voor de Red Sox, maar de verwachting is dat hij in Colorado een kans gaat krijgen in de starting rotation. Met Martin komt er een speler naar de Rockies die in 2005 al door de club was gedraft. De pitcher koos er op dat moment echter voor om zijn school af te maken.

Van den Hurk verlengt contract in Korea

Rick van den Hurk keert voorlopig nog niet terug naar de Majors. De Nederlandse pitcher heeft het duidelijk naar zijn zin en tekent een nieuw contract bij de Samsung Lions, met wie hij het afgelopen jaar de Korean Series wist te winnen. De deal is nog wel afhankelijk van een medische keuring.

In een interview met de NOS gaf hij eerder aan niet te willen tekenen voor een bijrol in de MLB. Een beter aanbod is blijkbaar niet langsgekomen en de Nederlander besloot terug te keren bij de Samsung Lions

Nog geen duidelijkheid over Tanaka

Pitching-fenomeen Masahiro Tanaka weet nog steeds niet of hij volgend jaar in Amerika zijn kunsten mag komen vertonen. De MLB en de Japanse league kwamen onlangs een nieuw systeem overeen waarmee Japanse spelers de overstap kunnen maken naar de Majors. Een belangrijke bepaling in deze nieuwe overeenkomst is het maximumbedrag van twintig miljoen dollar dat de Amerikaanse teams nog mogen bieden aan hun Japanse collega’s.

De Rakuten Golden Eagles, het huidige team van Tanaka is hier niet bepaald blij mee, want zij zien nu tientallen miljoenen dollars door de neus geboord worden. De verwachting was dat de club in de buurt van het bedrag zou komen dat twee jaar geleden voor Yu Darvish werd neergelegd, te weten 51,7 miljoen dollar. De club twijfelt nu dus of zij hun beste pitcher wel moeten aanbieden en doen er zelfs alles aan om hun topspeler aan boord te houden.

Tanaka, die nog twee jaar onder contract staat bij zijn club, kende het afgelopen seizoen een meer dan uitstekend jaar, waarin hij 24 overwinningen boekte zonder nederlagen, met een ERA van 1.27. Hiermee leidde hij zijn ploeg naar de titel in Nippon Professional Baseball. De pitcher heeft al te kennen gegeven dat hij graag de overstap zou maken en over interesse heeft hij niet te klagen. Naar verluidt hebben de New York Yankees, Chicago Cubs en Los Angeles Dodgers verregaande interesse in de pitcher.

Short Hops
Er vonden gisteren veel kleine verschuivingen plaats. Hier volgt een overzicht:

  • Casey McGehee tekent een eenjarig contract bij de Miami Marlins. De eerste honkman speelde het afgelopen seizoen ook voor Rakuten Golden Eagles, net als Masahiro Tanaka, en droeg dus ook zijn steentje mij aan het kampioenschap aldaar. Daarvoor kwam de 31-jarige McGehee in de MLB uit voor de Milwaukee Brewers, Pittsburgh Pirates en New York Yankees. De honkballer had overigens ook nog wel een mening over zijn voormalige ploeggenoot:
  • De Baltimore Orioles hebben hun nieuwe closer binnen. Grant Balfour zette zijn handtekening onder een tweejarig contract ter waarde van vijftien miljoen dollar. Met deze signing hebben de Orioles en de Oakland A’s in feite closers geruild. De 36-jarige Balfour komt natuurlijk van de Athletics, waar zijn contract niet werd verlengd, terwijl de twee clubs eerder al een deal overeenkwamen waarmee Jim Johnson naar Californië werd gestuurd.
  • Ook closer Joaquin Benoit heeft nieuw onderdak gevonden. De voormalige reliever van de Detroit Tigers kwam een tweejarige verbintenis overeen met de San Diego Padres. De 36-jarige Benoit gaat in deze periode 15,5 miljoen dollar verdienen.
  • De Baltimore Orioles trokken ook nog outfielder David Lough aan van de Kansas City Royals. Infielder Danny Valencia bewandelde in deze deal de omgekeerde weg. Met het aantrekken van de 27-jarige Lough, die vorig seizoen op alle drie de outfield-posities in actie kwam, hopen de O’s het gat op te vullen dat Nate McLouth achterliet toen deze vorige week een contract tekende bij de Washington Nationals.
  • De Atlanta Braves hebben een nieuwe catcher. Ryan Doumit komt over van de Minnesota Twins en het is de verwachting dat hij als derde catcher achter Evan Gattis en Gerald Laird zal gaan dienen. In ruil stuurden de Braves pitching prospect Sean Gilmartin naar Minnesota.
  • Raul Ibanez heeft een nieuwe club gevonden; hij komt volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid uit voor de Los Angeles Angels. De inmiddels 41-jarige outfielder/aangewezen slagman begon vorig seizoen nog ijzersterk voor de Seattle Mariners, maar zakte daarna toch weg. Uiteindelijk eindigde hij zijn seizoen met 29 homeruns, 65 RBI’s en een slaggemiddelde van .249. Deze cijfers waren voor de Angels goed genoeg om hem eenzelfde soort contract te bieden ter waarde van 2,75 miljoen dollar. Waarschijnlijk zal hij echter niet al te vaak meer verdedigend in actie komen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen