Onvoltooide missie houdt Kevin Love bij Cleveland Cavaliers

Door

Philadelphia 76ers v Cleveland Cavaliers

Op de wijze waarop Lebron James vorig jaar liet weten dat hij terug ging naar zijn geliefde Cavaliers, laat nu Kevin Love weten dat hij zijn contract verlengt bij de Cavs. In een statement op The Players Tribune maakt hij duidelijk dat zijn missie om in de NBA finals te spelen en uiteindelijk te winnen nog niet is afgelopen. Met zijn nieuwe contract zal hij $110 miljoen gaan verdienen in vijf jaar tijd.

Door een schouder uit de kom, die hij opliep in de vierde wedstrijd tegen de Boston Celtics, kon hij de NBA Finals niet spelen. ‘Na de eerste wedstrijd van de NBA Finals werd het duidelijk. Ik wilde niets liever dan mee doen in die wedstrijd. Ik kan niet trotser zijn op de heren op het veld. Zij hebben bloed, zweet en tranen laten zien,’ laat Kevin Love weten op de site.

Hoewel hij wist van de geruchten werd het besluit om te blijven gemaakt in het zwembad samen met zijn ploeggenoten en daarna in het kantoor met de leiding van de Cavs. Volgend jaar gaat Love samen met, naar alle waarschijnlijkheid, King James en de rest van het team op jacht naar een nieuwe finale. Hij sluit zijn statement af met de slogan van de Cavs tijdens de play-offs: “We’re all-in.”

5 Reacties
 1. Wouter van der Zee 8 jaar ago

  Blij mee! Nu al zin in een Cavs team op volle sterkte. Wat mij betreft doen we dan de Finals van dit jaar nog een keertje over. Ik denk dat JR, Thompson en James nu ook snel hun contractje gaan tekenen.

  • Wouter van der Zee 8 jaar ago

   Ah, Thompson en Shumpert hebben al bijgetekend lees ik.

   • Ewout 8 jaar ago

    Teams van dit jaar lijkt me fantastisch. Ik zou bij de Cavs echter wel wat versterkingen willen. LeBron kan Irving en Love vervangen, maar hij kan niet én de balhandler én de spot-up shooter op de driepuntslijn zijn. Role players zijn dus essentieel. Smith is te streaky (maar nuttig), Jones is te eenzijdig, Miller te krakkemikkig.

 2. Wouter van der Zee 8 jaar ago

  Mee eens, Jones lijkt me ook wel belangrijk vanwege zijn ruime playoffs/Finals ervaring. Niet onbelangrijk in dit verder vrij onervaren team op dat vlak. Belangrijkste voor dit team – maar dat geldt voor elk team – is dat ze fit en gezond de playoffs ingaan. Kunnen wat dat betreft nog wat leren van meneer Popovich.

 3. Martijn Scheeve 8 jaar ago

  J.R. Smith zullen ze wel laten gaan. Dan Gilbert (geschat vermogen van bijna 5 miljard) zit namelijk al tot aan zijn stront in de luxury tax. Dit grapje gaat hem dan ook miljoenen kosten. Natuurlijk compleet van den zotte dat hij Thompson 80 miljoen heeft geboden. Geen enkel ander team zou hem zo’n contract voorleggen. Prima rebounder, maar met Love ipv Thompson had je waarschijnlijk de finals al wel kunnen winnen. Thompson wordt geroemd om zijn rebounds, maar men vergeet af en toe dat Love gewoon 11.8 rebounds averaged over zijn hele carriere. En een van de weinige spelers met een 30-30 game. (30 pts, 30rbs) Met zijn uiterst gevarieerde offense is hij natuurlijk veel belangerijker dan Thompson. Thompson is een maatje van Lebron en ze hebben dezelfde zaakwaarnemer, dit lijkt dan ook te hebben meegespeeld. Snap nog steeds niet waarom de Cavaliers zo graag beide PF’s wilden behouden.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen