Raptors trekken Carroll aan, Splitter naar Hawks

Door

Splitter

DeMarre Carroll komt in het nieuwe NBA-seizoen uit voor de Toronto Raptors. De small forward, die dit jaar de Conference Finals bereikte met de Atlanta Hawks (4-0 verlies tegen de Cleveland Cavaliers) maakte het nieuws zelf bekend op zijn Instagram-account.

Carroll tekende vandaag een vierjarig contract ter waarde van zestig miljoen dollar bij de Raptors. De forward kwam vorig seizoen zeventig keer in actie tijdens het reguliere seizoen. Hij was goed voor gemiddeld 12,6 punten, 5,3 rebounds en 1,7 assists per wedstrijd. Ook in de play-offs speelde hij er goed. In zestien duels noteerde hij 14,6 punten, 6,1 rebounds en twee assists per duel. Daarnaast blonk Carroll ook verdedigend uit.

#WeTheNorth I will be playing for Toronto Raptors next year!!!! I’m Blessed for this Opportunity! #WeTheNorth Een foto die is geplaatst door DeMarre Carroll (@demarrecarroll1) op

Met het aantrekken van de speler hoopt Toronto weer eens potten te breken in de play-offs. De laatste keer dat de club een play-offserie won was alweer in 2001.

Tiago Splitter
De Braziliaanse center Tiago Splitter is de nieuwe aanwinst van de Atlanta Hawks. De San Antonio Spurs willen zich graag versterken met power forward LaMarcus Aldridge en dus moest er ruimte worden gemaakt. Splitter had nog een contract voor twee jaar bij de Spurs ter waarde van 16,75 miljoen dollar.

De center won in 2014 de NBA-titel met de Spurs. Vorig seizoen kwam hij slechts 52 keer in actie voor San Antonio. Daarin noteerde hij gemiddeld 8,2 punten, 4,8 rebounds en 1,5 assists.

Danny Green
De Spurs verlengden daarentegen het contract van Danny Green. Het zou gaan om een vierjarig contract ter waarde van 45 miljoen dollar. Green reageerde als volgt op het nieuws.

“I’m very excited to be back. It looks like we might be getting some other pieces. We have a good future.”

In de NBA Finals van 2013 zette hij een nieuw NBA-record neer als het gaat om gemaakte driepunters in de Finals. Green raakte er 27 tegen de Miami Heat. Vorig seizoen was hij gemiddeld goed voor bijna twaalf punten per game (11,7).

Chicago Bulls
De Chicago Bulls deden vandaag ook goede zaken. Het contract van Mike Dunleavy werd met drie jaar verlengd. Hij gaat in totaal 14,4 miljoen dollar verdienen. Daarnaast hebben de Bulls volgens bronnen bijna een overeenkomst bereikt met één van de uitblinkers van vorig seizoen, Jimmy Butler. Het zou gaan om een contract voor vijf jaar ter waarde van 95 miljoen dollar.

Brandon Knight
Guard Brandon Knight speelt ook de komende vijf seizoenen voor de Phoenix Suns. De oud-speler van de Milwaukee Bucks tekende een contract ter waarde van zeventig miljoen dollar.

Damian Lillard
Damian Lillard gaat waarschijnlijk snel zijn contract verlengen bij de Portland Trail Blazers. Volgens meerdere Amerikaanse bronnen gaat Lillard de komende vijf jaar in totaal honderdtwintig miljoen dollar verdienen.

Foto’s: Twitter

3 Reacties
    • Robert Prins 8 jaar ago

      Klopt! Houd de site in de gaten. Artikel komt eraan.

  1. Joost 8 jaar ago

    Tyson Chandler naar de Suns :O

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen