Elson en Gadzuric strijden om plek bij Sixers

Door

 

Er bestaat een mogelijkheid dat we dit seizoen nog een Nederlander aan het werk gaan zien in de NBA. Francisco Elson en landgenoot Dan Gadzuric, momenteel nog zonder club, proberen donderdag via een work-out een plekje te bemachtigen op het roster van de Philadelphia 76ers.

De Sixers zijn tot dusver aan een uitstekend seizoen bezig met een vierde plaats en een 12-6 record in de Eastern Conference. Toch weegt ook in Philadelphia het verkorte seizoen zwaar op de fysieke gesteldheid van de spelers. Startende center Spencer Hawes heeft een vervelende achillespees blessure en big man Nik Vucevic heeft problemen met zijn knie. Rod Thorn (team president) nodigt daarom beide Nederlanders uit voor een training met de ploeg.

Het nieuwe seizoen begon voor het eerst sinds 2002 zonder een Nederlander in de NBA. Gadzuric besloot om niet op het einde van the lockout te wachten en koos voor een avontuur in China. Elson kon geen geschikte club vinden en nam geen genoegen met de rol van 15e speler in het team. Beide spelers maakten wel een kans op een plekje bij de Los Angeles Clippers, maar na een work-out koos de organisatie voor de onbekende Solomon Jones.

De Sixers hebben op dit moment dertien fitte spelers en coach Doug Collins heeft al eerder aangegeven dat hij heel goed een lange man onder het bord kan gebruiken, al is het alleen maar om 3 tegen 3 te spelen in de training om de spelers die minder in actie komen fit en scherp te houden voor de rest van het seizoen.

Elson heeft een verleden bij de Philadelphia 76ers en dus een streepje voor op Gadzuric. De enige Nederlander met een kampioensring speelde in het seizoen 2009-2010 welgeteld één wedstrijd voor de ploeg in Philadelphia. Het wil niet zeggen dat de strijd gaat tussen Elson en Gadzuric, want volgens de geruchten maakt ook nog de 32-jarige center Joel Pryzbilla een kans.

Foto: Sport Amerika

2 Reacties
  1. Maurits van der Kamp 12 jaar ago

    Tja, tegen Przybilla gaan ze het denk ik niet redden. Maar er staat wel een foutje in de tekst. Gadzuric verloor het niet van Reggie Evans, maar van Solomon Jones.

    En Reggie Evans is niet onbekend, maar een van de beste rebounders in de league.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen