NBA Update: Slovenië verslaat Spanje en mentor Butler

Door

Los Angeles Clippers v Memphis Grizzlies - Game FourWie dacht dat Caron Butler naar de Milwaukee Bucks kwam om lekker af te bouwen heeft het mooi mis. Integendeel, Caron moet zijn hometown-team aan kampioenschappen helpen. Niet zozeer persoonlijk en gelijk aankomend seizoen, maar met het aantrekken van Butler zijn de Bucks volgens eigen zeggen begonnen aan een lang en mooi proces om van de ploeg een kampioenskandidaat te maken.

Algemeen directeur van de Bucks John Hammond: “Wij worden erg blij van het aantal jonge talentvolle spelers die bij de Bucks spelen. Daarnaast hebben we spelers nodig die ze kunnen begeleiden. Caron is zo iemand. We verwachten dan ook veel van hem. Veel minuten, veel leiderschap en dat hij er is op de belangrijke momenten”. Caron Butler is best een aardige speler, maar of deze verlangens terecht zijn moet nog maar blijken. Maar wie weet staan de Milwaukee Bucks in 2017, met Butler als coach wellicht, in de NBA Finals.

Spanje onderuit en de Belgen verslaan Duitsland

Dag twee van het zogeheten ‘Eurobasket’ leverde gelijk al een verrassing op. Slovenië legt Spanje over de knie, na ook nog eens met tien punten achter gestaan te hebben. Grote man bij Slovenië was Phoenix Suns´ point guard Goran Dragic. Hij noteerde achttien punten, zes rebounds, zeven assists en twee steals. Slovenië tegen Spanje was niet de enige spannende wedstrijd op dag twee. Letland en Kroatië wonnen respectievelijk van Montenegro en Georgië in de laatste seconden van de wedstrijd. België versloeg Duitsland na verlenging.

Motion camera’s in elk stadion

Waar ze in de voetbalwereld nog altijd de discussie voeren over camera’s op de doellijn, gaat de NBA gewoon door met het uitbreiden van digitale informatievoorziening voor hun fans. Vanaf aankomend seizoen komen er in elk stadion meerdere camera’s te hangen die nog meer beelden en statistieken van de spelers en teams op moeten leveren. De zogeheten motion camera’s gaan voor een stroom aan extra informatie en statistieken zorgen tijdens de wedstrijd. Lees op Grantland meer.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen