NFL Update: Cooper ruziet, Hernandez vandaag voor rechter

Door

Philadelphia Eagles v Jacksonville Jaguars
Buiten de oorwassing die de Baltimore Ravens gisteren ontvingen van Peyton Manning en de rest van de Broncos werden er ook op een ander veld tikken uitgedeeld. Wide receiver Riley Cooper kreeg het tijdens een training van de Philadelphia Eagles aan de stok met Cary Williams. Nu is het op zich niet vreemd dat de gemoederen tijdens het spelen van een full contact sport soms hoog oplopen, maar in dit geval was er meer aan de hand.

Het ‘N-woord’
Riley Cooper is namelijk de speler die enige tijd geleden racistische taal bezigde tijdens een concert. Ondanks excuses van Cooper aan iedereen die het maar horen wilde ging het gisteren dus toch mis. Of de directe aanleiding van het handgemeen te maken heeft met het voorval van vorige maand is onduidelijk. Hier de beelden van de aanvaring:
http://www.youtube.com/watch?v=dpKz2yO3x34

Moord
Niet geheel verbazingwekkend is het nieuws dat Aaron Hernandez vandaag aangeklaagd zal worden voor de moord op Odin Lloyd. De aanklacht omvat verder vijf aanklachten wegens verboden wapenbezit. De belangrijkste tenlastelegging is als volgt vastgelegd:

Count 1: Murder
On 6/17/2013 did assault and beat Odin Lloyd, with intent to murder such person, and by such assault and beating did kill and murder such person.

Bewijs
In juni van dit jaar werd Hernandez gearresteerd en al snel sloot het net zich rond de talentvolle tight end. Steeds meer belastend bewijsmateriaal wees erop dat Hernandez zijn ‘vriend’ had omgebracht. Zo zou Hernandez op beelden te zien zijn met het moordwapen en werden hulzen van een soortgelijk wapen gevonden in zijn auto. Ook werd het lijk van Lloyd op minder dan twee kilometer van het huis van Hernandez gevonden. De voorgeleiding zal vrijdagmiddag (plaatselijke tijd) plaatsvinden.

Foto: Getty Images.

Ook leuk om te lezen