Redskins verslaan Jaguars, verliezen RG3

Door

Jacksonville Jaguars v Washington Redskins
De Washington Redskins verloren zondag al na iets meer dan vijf minuten hun startende quarterback, Robert Griffin III. Na een merkwaardige actie hinkte hij buiten de lijnen om niet meer op te staan.

Gelukkig voor de Redskins was het dit keer niet zijn knie, waar hij vorig jaar een gedeelte van het seizoen door moest missen, maar bleek zijn enkel uit de kom te zijn geschoten. Komende week zal de ernst van de nieuwe blessure van RG3 duidelijk worden.

Tegen de Jacksonville Jaguars werd de starter niet gemist. Vervanger Kirk Cousins gooide twee touchdowns en de verdediging sackte tegenstander Chad Henne maar liefst tien keer. Van een echte wedstrijd was hierdoor geen sprake. De Redskins heersten met 41-10.

First Down
* Het was zondag letterlijk de ‘First Down’ van Johnny Manziel. De rookie quarterback van de Cleveland Browns mocht tegen de New Orleans Saints zijn eerste NFL-pass gooien. En met de pass was niks mis, wel met de catch.

Het was de enige actie van Manziel, want verder was het vooral de Brian Hoyer show. Hij hield de Browns in de race en leidde in de slotminuten een game-winning field goal drive (26-24). Geholpen door zeer slecht verdedigen van de Saints. De Saints zijn 0-2 en zullen het met deze defense nog moeilijk gaan krijgen om de play-offs te halen.

3rd and long
* Zonder Adrian Peterson werden de Vikings gedwongen om het meer door de lucht te proberen. Met als resultaat 4 interceptions van Matt Cassell. Als dan ook nog een field goal geblockt wordt voor een touchdown, is het helemaal snel gedaan. De Patriots herstellen zich dus zonder problemen van de nederlaag tegen de Dolphins. Omdat de ploeg de tweede helft genoegen neemt met twee field goals blijft het bij een 30-7 nederlaag voor de Vikings.

* De Giants konden zich niet herstellen van hun nederlaag vorige week. Net als vorig jaar hoeven de tegenstanders van de New Yorkers niet goed te spelen, want de Giants doen zichzelf wel de das om. Vier turnovers en domme overtredingen. De ergste was nog wel deze unnecessary roughness op 3rd and 17. Resultaat: Automatic First down en nog geen minuut later een touchdown tegen. De 25-14 zege van de Arizona Cardinals was het logische gevolg.

* Bij de Dallas Cowboys is Tony Romo van de week uitgelegd naar wie hij de bal wel en niet moet gooien. En met succes, want de quarterback gooide deze week geen intercepties en dat bezorgde zijn ploeg een gemakkelijke middag. Tot frustratie van de Tennessee Titans, want een van de spelers gaf buiten de lijnen nog even een flinke tik aan Lance Dunbar. Met een 26-13 overwinning op zak kon het Dunbar echter niet veel schelen.

Extra point
* De Buffalo Bills zijn 2-0 na de 29-10 overwinning op de Miami Dolphins. CJ Spiller zorgde voor het hoogtepunt van de dag met deze kick-off return.

* Vorige week gooide hij nog een record aantal yards, deze week was het helemaal niks voor Matt Ryan. Onder meer deze interceptie zorgde voor een 24-10 nederlaag tegen de Cincinatti Bengals

* Cam Newton was terug bij de Carolina Panthers. Hij leidde de Carolina Panthers niet alleen naar een 24-7 overwinning op de Detroit Lions, hij bezorgde deze jeugdige fan ook nog eens de dag van zijn leven.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen