Carolina Panthers verslaan Cardinals in foutenfestival

Wild Card Playoffs - Arizona Cardinals v Carolina Panthers
De Carolina Panthers hebben zich geplaatst voor de divisional round van de play-offs. In een waar foutenfestival werd met 27-16 gewonnen van de Arizona Cardinals, die tot slechts 77 yards total offense kwamen.

Voor de Arizona Cardinals komt er met de nederlaag een teleurstellend einde aan een seizoen wat zo veelbelovend begon. Negen van de eerste tien wedstrijden werden gewonnen, maar een blessure van Carson Palmer gooide roet in het eten. Drew Stanton kon de Cardinals nog richting de play-offs leiden, maar ook hij raakte geblesseerd. Met Ryan Lindley onder center ging het snel bergafwaarts en de ploeg die lange tijd het beste record in de NFL had ging als een underdog de wedstrijd met de Panthers in.

Voor de Panthers verliep het seizoen juist tegengesteld. De ploeg verloor zes wedstrijden op rij en leek de play-offs te moeten vergeten. Vier zeges waren daarna voldoende om de NFC South te winnen. De zege op de Cardinals is de vijfde achter elkaar en morgen weten de Panthers of ze volgende week in Seattle of Green Bay in actie moeten komen.

De Panthers leken af te steven op een gemakkelijke middag tegen Arizona. In het eerste kwart nam de ploeg van quarterback Cam Newton een 10-0 voorsprong na deze touchdown van Jonathan Stewart.

Carolina vergat echter de genadeklap uit te delen en een fumble en een interceptie hielpen Arizona in de wedstrijd. En hoewel de Cardinals, mede getuige deze fumble van Lindley, niet goed speelden kwamen ze wel op voorsprong.

De tweede helft wisten de Panthers de fouten uit hun spel te halen en de 14-13 achterstand bij rust werd in anderhalve minuut tijd omgedraaid in een 27-14 voorsprong, onder meer door deze catch en run van Fozzie Whittaker.

De Panthers kwamen na deze twee touchdowns niet meer in gevaar, want de Cardinals wisten aanvallend helemaal niets klaar te spelen. Over de hele wedstrijd kwam Arizona tot 77 yards total offense, een diepterecord in de geschiedenis van de NFL play-offs. Na een sack en fumble van Newton en een mislukte punt kreeg Arizona twee keer de bal op de helft van de Panthers, maar Lindley gooide beide drives een interceptie en vervolgens was de wedstrijd gespeeld.

De Panthers kwamen met een losing record de play-offs in, maar mogen nog minimaal een week dromen van de Super Bowl. De tegenstander volgende week hangt af van het resultaat van Dallas-Detroit morgen. Bij een stunt van de Lions gaan de Panthers op bezoek bij de Green Bay Packers, winnen de Cowboys hun thuiswedstrijd dan reist het team van Cam Newton af naar Seattle voor de wedstrijd tegen de regerend kampioen.