Ravens winnen in Pittsburgh van de Steelers

Door

Wild Card Playoffs - Baltimore Ravens v Pittsburgh Steelers

De Baltimore Ravens hebben de Pittsburgh Steelers met 30-17 verslagen in de eerste AFC Play-off wedstrijd van het weekend. Door de overwinning mogen de Ravens zich nu op gaan maken voor een wedstrijd in Foxboro tegen de New England Patriots.

Grote man bij de Ravens was Terell Suggs, die met zijn pass rush het de Steelers de hele avond moeilijk maakte. De druk die Suggs op de Steelers O-line en quarterback Ben Roethlisberger zette zorgde onder andere voor twee interceptions, waarvan Suggs er zelf één pakte.

Comeback
Bij een 20-9 voorsprong in het vierde kwart van de Ravens leken de Steelers nog terug te kunnen komen. Justin Forsett liet de bal voor de Ravens uit z’n handen glippen, waarna Martavis Bryant een touchdown scoorde vanaf zes yards.

De interception van Suggs en later de interception in de endzone van Darian Stewart gooiden echter roet in het eten in de drives erna.

De twee interceptions van Ben Roethlisberger:

Flacco
Ravens’ quarterback Joe Flacco liet wederom zien dat hij gas bij geeft als de play-offs aanbreken. De Super Bowl winnaar ging 18 uit 29 voor 259 yards en twee touchdowns naar Crockett Gilmore en Steve Smith. Waar Roethlisberger fouten maakte bleef Flacco heel rustig en dirigeerde hij de Ravens naar een mooie overwinning.

Bell
De afwezigheid van Le’Veon Bell was duidelijk te merken in de rushing van de Steelers, die vrijwel alles via de pass leken te doen. Josh Harris was uiteindelijk met 25 yards de running back met de meeste yards.

De Ravens nemen het nu op tegen de New England Patriots in Foxboro. Het is een rematch van de AFC Championship games van 2011 en 2012. In 2011 wonnen de Patriots dankzij een gemiste field goal in de laatste seconden. De Ravens wonnen een jaar later en pakten daarna de Super Bowl.

De Denver Broncos komen dankzij de uitkomst van deze wedstrijd uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Indianapolis Colts en de Cincinnati Bengals.

Bonus GIF: Ook Jim Harbaugh had het naar zijn zin aan de zijlijn bij broer John.

Eerder op de dag wonnen de Carolina Panthers van de Arizona Cardinals.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen