Team USA pakt goud op WK, Kyrie Irving MVP

WKKampioen

Team USA heeft voor de vierde keer op een rij een groot toernooi gewonnen. In Madrid won Amerika het WK door Servië met 129-92 te verslaan. Kyrie Irving werd verkozen tot Most Valuable Player (MVP). Hij was samen met James Harden goed voor 49 punten.

Servië begon goed aan de wedstrijd en even leek het erop dat Amerika veel problemen zou krijgen met de Serviërs. Echter de Amerikanen eindigden het eerste kwart met een 28-6 run en gingen na tien minuten met 35-21 aan de leiding.

De wedstrijd zou voor Team USA daarna niet meer in gevaar komen. Amerika noteerde met 129 punten het hoogste aantal gescoorde punten dit toernooi. Het vorige record stond op naam van de Brazilianen. Zij scoorden tegen Egypte 128 punten.

Driepunters
Team USA schoot geweldig met een field goal percentage van 57,7 procent (45/78). Daarnaast gingen ook de driepunters erg goed. Amerika raakte vijftien van de 30 pogingen. Irving schoot 6-uit-6 van achter de driepuntlijn. Servië raakte 36 van de 75 schoten, maar miste veel driepunters. De Serviërs hadden 25 pogingen en raakte er maar vijf.

Kyrie Irving
Irving maakte de meeste punten aan de kant van de Amerikanen. Hij scoorde 26 punten en gaf vier assists. Daarnaast werd hij verkozen tot MVP van het WK.

Ook Harden speelde goed. Hij noteerde 23 punten, drie rebounds en twee assists. Kenneth Faried (12), Klay Thompson (12), Rudy Gay (11), DeMarcus Cousins (11), DeMar DeRozan (10) en Stephen Curry (10) noteerden ook dubbele cijfers. Derrick Rose was de enige speler aan de kant van Amerika zonder punten. Hij speelde iets meer dan zestien minuten en ging 0-uit-4.

Nemanja Bjelica en Nikola Kalinic scoorden allebei achttien punten voor Servië. Bogdan Bogdanovic maakte er vijftien. Milos Teodosic scoorde tien punten en gaf zeven assists.

Olympische Spelen 2016
Door de overwinning is Amerika nu automatisch geplaatst voor de Olympische Spelen van 2016.