Hiroki Kuroda domineert Rangers

Door

Hiroki KurodaHiroki Kuroda gooide vannacht een complete game 2-hit shutout tegen de Texas Rangers. Mede door zijn gem wonnen de New York Yankees met 3-0.

De Yankees staan nog steeds comfortabel bovenaan de AL East met zes games voorsprong op de Baltimore Orioles en de Tampa Bay Rays.

Kuroda is een ‘Hiro’
De laatste drie starts van Kuroda waren uitstekend alleen kreeg hij weinig steun van zijn slagploeg. Vannacht was Hiroki wederom bezig met een dominante prestatie. Deze keer hielpen Nick Swisher en Mark Teixeira de Japanner wel naar een overwinning. In de zevende inning bij een stand van 0-0 en Derek Jeter op het eerste honk sloeg Swisher een hit & run homerun. Teixeira herhaalde dit kunststukje direct erna nog een keer.

Hiroki Kuroda had weer wat meer ruimte om te ademen en hij domineerde de laatste zes Rangers in de achtste en negende inning. Voor de ‘Hiro’ was het zijn tweede complete game van het seizoen en zijn eerste overwinning sinds 29 juli. New York manager Girardi was erg tevreden over zijn starter. “Dit was een erg goede lineup, maar Hiroki liet ze niet slaan. Het was waarschijnlijk onze beste pitchers prestatie van dit jaar.” Dit seizoen is Kuroda goed voor 11 wins en 8 losses met een ERA van 3.06.

Pitchers battle
De Rangers pitcher Matt Harrison had ook een 4-hit shutout tot de zevende inning en was nog lang niet klaar. Maar Texas manager Ron Washington had Alexi Ogando aan het opwarmen in de bullpen omdat Harrison al 99 pitches had gegooid. “Ik zette Alexi in omdat ik op zijn snelheid vertrouwde, dat pakte verkeerd uit”, aldus Washington. Mark Teixeira die een 99-mph fastball van Alexi over de hekken sloeg was blij met de pitcherwissel. “Matt Harrison gooide elke bal net zo goed als Kuroda, ik wist niet wat ik tegen hem moest beginnen.”

Dit bericht is geschreven door Jop Strick.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen